Naujasis valdybos vadas Lietuvos kariuomenėje tarnauja nuo 1993 metų. Prieš paskyrimą į naujas pareigas Lietuvos karininkas ėjo Oro erdvės stebėjimo ir kontrolės valdybos Oro erdvės kontrolės centro vado ir valdybos štabo viršininko pareigas. A. Rimkus yra baigęs radioelektrotechnikos studijas Kauno technologijos universitete ir aviacijos karininko studijas Vokietijos karinės aviacijos mokykloje, taip pat lankė Oro pajėgų vadovybės ir štabo karininkų kursą JAV Karinių oro pajėgų koledže.

Buvęs Oro erdvės stebėjimo ir kontrolės valdybos vadas R. Titenis nuo rugpjūčio 8 d. tarnybą tęs Krašto apsaugos ministerijos Ginkluotės ir valdymo sistemų departamente.

Oro erdvės stebėjimo ir kontrolės valdyba yra vienas Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų padalinių, kuris užtikrina Lietuvos oro erdvės stebėjimą ir kontrolę, taip pat dalijasi Lietuvos oro erdvės ir jos prieigų radiolokacine informacija su trijų Baltijos valstybių įkurtu Bendruoju valdymo ir pranešimų centru bei kitais NATO integruotos oro erdvės gynybos sistemos vienetais. Oro erdvės stebėjimo ir kontrolės valdyba taip pat valdo NATO oro policijos misiją virš Lietuvos, Latvijos ir Estijos teritorijų atliekančius orlaivius.