Skundą kontrolierei pateikusi pareiškėja teigė, kad pokalbio, per kurį buvo aptarinėjama jos vesta pamoka, metu direktorius ir jo pavaduotoja ją vadino „vaikeliu“ ir „pupuke“, akcentavo jauną jos amžių, neva susijusį su patirties stoka, nurodoma Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos išplatintame pranešime.

Pasak mokyklos atstovų, administracijos ir mokytojos santykiai buvo geri. Tyrimo metu lygių galimybių kontrolierei teiktame paaiškinime pabrėžta, kad pareiškėja buvo globojama, „vadinama mažybiniu vardu“, „priekaištų ir kritikos dėl pamokos Pareiškėjai išsakyta nebuvo žinant, kad jaunas žmogus gali jautriai į tai reaguoti“.

B. Sabatauskaitė atkreipė dėmesį, kad mažybiniai žodžiai ir per didelis globėjiškas požiūris į jaunus žmones darbo aplinkoje yra netinkami.

„Vadovas ar vadovė sau pavaldžių darbuotojų neturėtų vadinti „vaikeliais“, „mergaitėmis“, „berniukais“ ir kitais su profesiniu lauku nesusijusiais žodžiais. Išsakoma kritika turi būti konstruktyvi, bendravimas dalykiškas ir pagarbus. Tai, kad darbuotoja ar darbuotojas yra jaunesni, nereiškia, kad familiarus tonas yra priimtinas“, – sakė kontrolierė.

Lygių galimybių kontrolierė kreipėsi į Marijampolės muzikos mokyklos administraciją siūlydama peržiūrėti įstaigos Lygių galimybių politikos įgyvendinimo ir vykdymo priežiūros principų įgyvendinimo priemonių tvarką. Mokyklos vadovui ji rekomendavo nutraukti lygias galimybes pažeidžiančius veiksmus pareiškėjos atžvilgiu, informuojama pranešime žiniasklaidai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją