Pasak ministerijos, šiais metais trečią kartą prie Konstitucijos egzamino jungėsi ne tik Lietuvoje gyvenantys, bet ir tautiečiai iš Indonezijos, Jungtinės Karalystės, Jungtinių Amerikos Valstijų, Vokietijos, Nyderlandų, Prancūzijos, Suomijos, Kinijos, Austrijos ir kitų šalių.

17-tą kartą surengtame egzamine dalyviai rungėsi keliose kategorijose: geriausiai Konstituciją išmanantis moksleivis, geriausiai Konstituciją išmanantis asmuo, vyriausias dalyvis, geriausiai Konstituciją išmanantis pasaulio lietuvis, geriausiai Konstituciją išmanantis studijuojantis teisę ar teisinį išsilavinimą turintis asmuo ir aktyviausia mokykla.

Laimėtojai bus paskelbti per dvi darbo dienas po egzamino. Jiems, pasak Teisingumo ministerijos, bus įteiktos 50 eurų nominalo kolekcinės aukso monetos, skirtos valstybės Konstitucijos 100-mečiui, planšetiniai kompiuteriai, belaidės ausinės, momentiniai fotoaparatai ir išmanieji laikrodžiai. Taip pat laimėtojams bus skirtas specialus projekto globėjo prezidento Gitano Nausėdos įsteigtas prizas.

Apdovanojimų ceremonija vyks lapkričio 20 dieną Prezidentūroje.

Praėjusiais metais Konstitucijos egzaminą laikė 25 823 gyventojai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją