„Į mane, kaip, iš Kelmės kilusį, Seimo narį kreipėsi vienas suglumęs, gerai informuotas kelmiškis. Po jo informacijos likau aš pats suglumęs. Jis nustebęs klausė apie rytoj (pirmadienį – ELTA) planuojamą Prezidento Gitano Nausėdos vizitą į Kelmę“, – sekmadienį savo „Facebook“ paskyroje rašė K. Masiulis.

„Oficialiai apie šį vizitą mažai informacijos, bet informuoti kelmiškiai žino visas smulkmenas“, – nurodė jis ir pateikė vizito detales.

K. Masiulis nurodo, kad prezidentas lankysis Kelmės Jono Graičiūno gimnazijoje. Pasak į jį besikreipusio kelmiškio, „buvo paliepta iš įvairių Kelmės rajono gimnazijų atrinkti 7 moksleivius, pateikti jų vardus, pavardes ir jų charakteristikas“.

„Maniau, kad toks dokumento tipas Lietuvoje yra numiręs kartu su sovietmečiu. Berods ne? Tie 7 moksleiviai turės scenoje būti kartu su Prezidentu, jo klausinėti, o klausimus jie, kaip mane informavo, turėjo pateikti iš anksto. Be to, buvo gautas nurodymas pasirūpinti, kad salėje, kurioje vyks šis pokalbių šou, nebūtų tuščių sėdimų vietų“, – informacija dalijosi parlamentaras.

„Mokykla turėjo pateikti ir visų suaugusių asmenų vardus, pavardes ir a. k. (asmens kodus – ELTA), kurie bus mokykloje, kai Prezidentas ten lankysis. Ir net nesvarbu, kad dauguma jų net koridoriuje nesusidurs su Prezidentu“, – rašė jis.

Taip pat K. Masiulis pažymi, kad prezidentas susitiks ir su vietos žiniasklaida, kuriai, anot jo, klausimus prezidentui taip pat reikėjo pateikti iš anksto.

Todėl vertindamas prezidento vizitą K. Masiulis konstatavo, jog tai – viešųjų ryšių akcija, kuria siekiama gerinti šalies vadovo įvaizdį Lietuvos regionuose.

„Kai ne pirmus metus sukiesi politikoje, tai aiškiai supranti, kad čia vyks Prezidento viešojo renome stiprinimo, viešųjų ryšių darbas. Ir nelabai svarbu iš tikrųjų pabendrauti su žmonėmis. Nors dalyvavimas rinkimuose nepaskelbtas, bet jau vyksta plačiu frontu, nevengiant net sovietine „pakazucha“ atsiduodančių priemonių“, – apibendrino jis.

ELTA primena, kad pirmadienį prezidentas G. Nausėda su komanda dirbs Kelmės rajone. Planuojami susitikimai su gimnazistais, miesto Visuomenės sveikatos biuro specialistais, gydytojais, socialiniais darbuotojais. Pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė ketina lankytis Samariečių bendrijos Vaikų dienos centre, aplankys „Lietuvos galios“ iniciatyvoje dalyvaujančią Budraičių kaimo bendruomenę.

Darbo dienos vakarą G. Nausėda kartu su D. Nausėdiene susitiks su Kelmės rajono bendruomene.

Prezidentūra sureagavo į Masiulio pareiškimus: keista, kad konservatoriai sujudo tik dabar

„Keista, kad dėl Prezidento vizito į konkretų regioną konservatoriai sujudo tik dabar. Į darbo dienų regionuose vizitus Prezidentas vyksta nuo pat kadencijos pradžios ir jau yra dirbęs didžiojoje dalyje Lietuvos savivaldybių“, – komentare Eltai nurodo prezidento komunikacijos grupė.

„Suprantame, kad bendravimas su Lietuvos žmonėmis, vietos valdžia įstrigusiems Seime atrodo baugiai. Tačiau Prezidentas ir toliau vyks į regionus“, – teigiama atsakyme.

Daukanto aikštė taip pat neigia K. Masiulio įraše nurodomą informaciją, esą Prezidentūra rinko įvykiuose dalyvausiančių kelmiškių asmeninę informaciją, derino žurnalistų užduodamus klausimus.

„Darbo dienos regionuose programa visada yra derinama su vietos valdžia ir bendruomenėmis. Nei susitikimuose su Prezidentu dalyvaujančių asmenų kodų, nei jų charakteristikų niekada nėra prašoma. Rengiant Prezidento interviu vietos žiniasklaidai, kaip ir kitus Prezidento interviu, žurnalistų klausimai iš anksto niekada nederinami“, – tvirtina Prezidentūra.

Nurodoma, kad tęsdamas tradicines išvažiuojamąsias darbo dienas, antradienį šalies vadovas lankysis Telšiuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)