„Man asmeniškai, žvelgiant į tas ataskaitas, klausimų kyla daug. Čia nėra paprasta kaip partijos kolegai kažką kritikuot. Aš pasakysiu gal tiesiai šviesiai ir nuoširdžiai, ką aš daryčiau: po tokių ataskaitų aš vis dėlto asmeniškai atsistatydinčiau“, – trečiadienį „Laisvės TV“ laidoje sakė V. Semeška.

Jis paaiškino ir argumentus savo nuomonei.

„Dokumentuose yra aiškiai parašyta, jog turi būti nurodytas sąskaitos numeris ar čekio ir rekvizitai, jeigu yra, o rekvizitai visuomet yra. Todėl politikas, be jokios abejonės, turėtų įrašyti sąskaitos numerį arba čekį, arba bent jau turėti segtuve, kad galėtų parodyti. Blogiausiu atveju – pateikti banko išrašus.

Jeigu tokių dalykų nėra pateikiama, kyla daugiau klausimų, nei yra atsakymų. Mes matome, kad situacija nėra graži, nėra jauki ir yra daranti žalą politinei sistemai“, – kalbėjo V. Semeška.

Premjerė išrašų ministrės neprašo: pasitikiu ja

Kaip jau buvo skelbta anksčiau, premjerė I. Šimonytė teigia neprašysianti švietimo, mokslo ir sporto ministrės J. Šiugždinienės banko išrašų, kuriuose turėtų atsispindėti jos išlaidos dirbant Kauno miesto savivaldybės taryboje. Vyriausybės vadovė pabrėžia, kad pasitiki tuo, ką jai yra pasakiusi ministrė.

„Tikrai neprašysiu“, – ketvirtadienį Seime teigė ministrė pirmininkė.

„O kodėl aš turėčiau prašyti šitų išrašų, jeigu aš pasitikiu tuo, ką ministrė pasakė?“ – žurnalistų klausė I. Šimonytė.

Jurga Šiugždinienė

ELTA primena, kad prieš savaitę visuomenininko Andriaus Tapino atliekamame tyrime įtarimų dėl galimai neskaidriai įsisavintų lėšų kilo ir dėl švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės. Iki pradedant eiti ministrės pareigas, ji buvo Kauno miesto tarybos narė ir, kaip išsiaiškino A. Tapinas, prieš pradėdama darbą ministerijoje galimai neskaidriai įsisavino beveik 14 tūkst. eurų.

Tuo metu Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partijos vadovybė tvirtina, kad J. Šiugždienė nepadarė jokių nusižengimų ir pasitikėjimas partiete nėra susvyravęs, nes, kaip pažymėjo partijos Prezidiumas, eidama Kauno miesto savivaldybės tarybos narės pareigas už kanceliarines lėšas J. Šiugždinienė atsiskaitinėjo savivaldybėje nustatyta tvarka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)