„Jeigu mes nesuprasime šito hitlerizmo fenomeno, kodėl vokiečių tauta nuėjo į tokį dalyką – praktiškai susinaikinimą, tai mes nieko nežinosime, todėl turime paskaityti, kaip viskas buvo. (...) Tai kodėl aš šituo pasidalinau – kad žmonės įsižiūrėtų, kur čia yra didelė neteisybė. Mes žiūrime, aplink mus kas darosi: šiandien pas mus šalia yra kaimynė diktatūrinė šalis, labai panašiai kaip ir Hitlerio laikais ten vyksta viskas“, – BNS penktadienį sakė A.Dumčius.

Straipsniu apie nacių lyderį Adolfą Hitlerį pasidalinęs politikas sulaukė TS–LKD lyderio Gabrieliaus Landsbergio kritikos. G.Landsbergis pabrėžė, kad A.Hitlerio tariamų pasiekimų aprašinėjimas, kai nutylimas Holokaustas ir kiti baisūs šio režimo nusikaltimai, yra visiškai nepriimtinas ir BNS sakė, jog „skyrius, priimdamas sprendimą dėl keliamo kandidato, turėtų atsižvelgti į gerbiamo A.Dumčiaus „Facebook“ dalinamus straipsnius“.

A.Dumčius teigia negalėjęs greitai sureaguoti į pasirodžiusią kritiką, nes ketvirtadienį buvo išvykęs.

„Aš negaliu skatinti to, kurių sistema man šeimą suardė. (...) Nelogiška būtų galvoti, kad aš propaguočiau Hitlerio idėjas“, – teigė Seimo narys.

Pagal išsilavinimą medikas A.Dumčius į Seimą renkamas nuo 2004 metų. Pastarąjį kartą jis išrinktas vienmandatėje Kalniečių rinkimų apygardoje.

Kiti parlamento rinkimai vyks 2016 metų rudenį.