„Turėjome 7 žmones, kuriuos svarstėme ir turime priėmę sprendimą pašalinti vieną asmenį iš partijos. Tai išskirtinis atvejis ta prasme, kad asmuo, mūsų kolegė Mažeikių rajone, Lina Rimkienė, nebendravo su Priežiūros komitetu, nepriėmė sprendimo grąžinti lėšų, nesusistabdė narystės, o jos atvejis yra išskirtinis, nes ji buvo išvykusi pusei metų į Kiprą, iš ten pateikė sąskaitas už internetą, jos tikrai labai didelės, sunkiai paaiškinamos.

Taip pat buvo sąskaitos dėl automobilio techninės priežiūros ir valymo su ja pačia susijusioje įmonėje. Tas mums pasirodė sunkiai paaiškinama, dėl to priėmėme sunkiausią, griežčiausią sprendimą“, – antradienį Seime žurnalistams sakė TS-LKD atstovė Aistė Gedvilienė.

Partija, pasak jos, sustabdė narystes trims nariams: Druskininkų savivaldybės nariui Konstantinui Rečkovui ir dviem Alytaus rajono tarybos nariams – Danieliui Jakubavičiui bei jo sutuoktinei Jūratei Overaitytei-Jakubavičienei.

„Šie tarybos nariai taip pat buvo įvardinti kaip gausiai naudoję transporto lėšas tarybos nario veiklai. K. Račkovas paaiškino, kur jis leido tas lėšas, atsiuntė panaudos sutartis, bet, kadangi pats neturi teisės vairuoti, o visi veiklai skirti pinigai buvo panaudoti būtent transporto išlaidoms, Priežiūros komiteto tas neįtikino“, – paaiškino A. Gedvilienė.

„Alytaus rajono tarybos narių atveju, matome, kad degalai buvo pilti kelis kartus per dieną. Mūsų neįtikino, kad tai tikrai buvo naudojama sąžiningai ir skaidriai. Tuo labiau, kad ir pasiaiškinimai nebuvo nei išsamūs, nei įtikinantys“, – sakė konservatorė.

Jos teigimu, du įspėjimai, kad su viešaisiais pinigais reikia elgtis atsakingai ir skaidriai, buvo skirti dar keliems partijos nariams: Pranui Trakiniui iš Mažeikių ir Kęstučiui Udrui iš Utenos.

„Jų atveju mes gavome visus paaiškinimus ir visus įrodymus, jog, kad ir kartais ženklios sumos panaudotos transporto remontui ar degalų čekiams, bet tos lėšos panaudotos teisėtai, iš vienos arba dviejų kortelių.

Mes nesame sekliai, nesekame, kur jie važiavo, bet tas įtikino Priežiūros komitetą. Dėl to buvo skirti įspėjimai“, – paaiškino A. Gedvilienė.

Kolega iš Utenos, pasak jos, dalį pinigų, kurių kompensavimo jis negalėjo pagrįsti, grąžino į biudžetą.

Parlamentarės teigimu, partijos Priežiūros komitetas, gavęs naujos informacijos apie kitų bendrapartiečių galimai neskaidriai naudotas kanceliarines lėšas, vėl rinksis ir svarstys, kaip elgtis jų atžvilgiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)