A.Butkevičius tokį konservatorių elgesį vadina bolševikiniu persekiojimu.

TS-LKD atstovė VRK Roberta Firavičiūtė įtaria, kad A.Butkevičiaus interviu, išspausdintas liepos-rugpjūčio mėnesio žurnale „Gala“, gali pažeisti Seimo rinkimų taisykles. Jame Seimo narys pasakoja apie savo pomėgius, laisvalaikį, požiūrį į įvairius dalykus.

„Atsižvelgiant į tai, kad Algirdas Butkevičius yra Lietuvos socialdemokratų partijos iškeltas kandidatas Seimo rinkimuose Vilkaviškio rinkimų apygardoje, taip pat daugiamandatėje apygardoje, manytina, kad toks pristatomasis straipsnis apie Algirdo Butkevičiaus gyvenimą politinės kampanijos laikotarpiu gali būti laikomas politine reklama“, – teigiama VRK adresuotame skunde.

Anot jo, kadangi ši publikacija nebuvo pažymėta, kaip reikalauja įstatymai, jos publikavimas gali būti laikomas kaip paslėpta politinė reklama.

Skundo autorė atkreipia dėmesį, kad per visą žurnalo puslapį išspausdinta A.Butkevičiaus, kituose puslapiuose irgi yra politiko fotografijų, o „pagal Vyriausiosios rinkimų komisijos patvirtintas rekomendacijas, jei kandidato rinkimų agitacijos metu skelbiama publikacija ar nuotraukos gali būti suprantamos kaip šio kandidato politinė reklama, tai tokios informacijos skelbimui yra taikomi politinės reklamos skleidimo reikalavimai“.

R.Firavičiūtės teigimu, interviu naudojami ir agitacijos elementai, nes interviu kandidatas sako, kad baltą sūrį perka iš ūkininko Vilkaviškyje, o A.Butkevičius šioje rinkimų apygardoje yra iškeltas kandidatu. Be to, jis teigia norįs kuo sėkmingiau ir teisingiau atstovauti savo komandai ir žmonėms, kurie jį palaiko - taip esą suformuojamas rinkimų pažadas būsimiems rinkėjams.

VRK prašoma nustatyti, ar šiuo atveju pažeidžiant teisės aktų reikalavimus nebuvo paskleista paslėpta politinė reklama bei imtis visų galimų priemonių ir sankcijų tokiam pažeidimui įvertinti.

Pats A.Butkevičius neigia užsakęs minėtą interviu kaip politinę reklamą.

„Jie (konservatoriai - BNS) gali kreiptis į žurnalą „Gala“. Aš kaip opozicijos lyderis kiekvieną dieną duodu interviu laikraščiams ir žurnalams“, - pirmadienį BNS sakė A.Butkevičius, paprašytas pakomentuoti TS-LKD atstovės skundą.

„Jei konservatoriai ir toliau serga įtarumo liga, paranojos liga, tai jų komandos bėda. Tegu pasižiūri, kiek juos reklamavo, kai dviračiu važiavo", - sakė socialdemokratų lyderis.

Praėjusios savaitės pabaigoje TS-LKD atstovė dėl galbūt paslėptos politinės reklamos VRK apskundė kitą socialdemokratą - Juozą Oleką. Jai užkliuvo „Valstiečių laikraščio“ publikacija pavadinimu „Medžiotojai gali tapti Tėvynės gynėjais“, kurioje pasakojama apie J.Oleko pomėgį medžioti. Publikacija iliustruota socialdemokrato nuotrauka.

„Kvepia bolševikiniu persekiojimu“, - konservatorių veiksmus pirmadienį įvertino A.Butkevičius.

Anksčiau LSDP konservatorių pirmininką premjerą Andrių Kubilių apkaltino piktnaudžiaujant tarnybine padėtimi per rinkimų kampaniją. Socialdemokratams užkliuvo tradicinis jo žygis dviračiais, šiemet plačiai aprašytas ir parodytas žiniasklaidoje.

„Premjero žygio smulkmenas, netgi gumbus ir mėlynes smulkiai aprašo ir parodo žiniasklaida, netgi nacionalinis transliuotojas, o tai nėra teisinga kitų rinkiminės kampanijos dalyvių atžvilgiu, nes visi puikiai žino, kiek kainuoja sekundė televizijos eterio ar reklaminio ploto kvadratinis centimetras respublikinėje žiniasklaidoje“, - tuomet piktinosi socialdemokratai.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.