„Planuojamas TS-LKD prezidiumo posėdis, kuriame planuojama priimti sprendimus dėl ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio atsakomybės dėl piktnaudžiavimo padėtimi asmeninei naudai gauti bei premjero politinės atsakomybės dėl jo paskirto ministro J. Narkevičiaus veiksmų“, – rašoma išplatintame pranešime.

ELTA primena, kad skandalas dėl premjero S. Skvernelio kilo po 15min.lt atlikto tyrimo, skelbiančio, jog iš Vilniaus rajono kelių asfaltavimui papildomai skirtų 300 tūkst. eurų beveik visa suma atiteko Smiglių kaimo Upės gatvės, kurioje gyvena premjeras S. Skvernelis, remontui.

Savo ruožtu susisiekimo ministras J. Narkevičius per pastarąsias kelias savaites įsivėlė į kelis skandalus.

Visuomenėje pasipiktinimo susilaukė ministro sprendimas spalio pabaigoje atleisti „Lietuvos pašto“ valdybą, ažiotažas kilo ir po to, kai „15 min.lt“ pasirodė informacija, jog komandiruotės Abu Dabyje metu ministras už vakarienę nemokėjo iš jo komandiruotei skirtų pinigų, bet pasinaudojo ministerijai pavaldžių įmonių lėšomis.

Praėjusią savaitę portalas „15min.lt“ taip pat paskelbė, kad J. Narkevičiui, kaip Seimo nariui, skirtame bute Seimo viešbutyje gyvena jo dukra Karolina Narkevič.

Šią savaitę LRT radijas paskelbė turįs informacijos, kad, naudodamasis nemokamomis Seimo viešbučio paslaugomis, susisiekimo ministras su žmona visgi užsiima ir butų nuoma sostinėje.

Galiausiai LNK laida KK2 gavo net kelis pranešimus, kad Trakų rajone, Gilūšio ežere, ministras taip pat galimai vykdė neteisėtą žvejybą, brakonieriavimą.