„2012 m. rugpjūčio 9 d. neapibrėžtas mobiliojo ryšio abonentų skaičius gavo trumpąsias SMS žinutes (iš abonento numeriu +37060447618), kurios turinys buvo toks: „Sveiki, gamtosbalsas (T.E.O) aktyviems dalyviams dovanoja 2 kino bilietus pasirinktame mieste. Registracija numeriu 1670 siunčiant SMS su tekstu GB vardas miestas SMS kaina 1 litas. Daugiau informacijos http://www.gamtosbalsas.lt“, - rašoma konservatorių skunde.

Partija pabrėžia, jog trumpojoje žinutėje minimoje interneto svetainėje yra pateikiamas klausimynas išskirtinai apie Visagino atominės elektrinės projektą, tačiau klausimai yra formuluojami tendencingai ir kurstant priešiškumą kompanijai „Hitachi", Vyriausybei ir Ministrui Pirmininkui Andriui Kubiliui.

„Ar „Hitachi“ ir Lietuvos Respublikos vyriausybės premjeras A. Kubilius galėjo susitarti dėl asmeninių interesų?“, - klausimo pavyzdys cituojamas skunde.

Konservatoriai taip pat pažymi, jog paskambinus interneto svetainėje nurodytais informaciniais telefonais, atsiliepė atstovė, kuri tik paaiškino, kad trumpąsias žinutes siunčia ne svetainės autoriai, o pasamdyta bendrovė „Mediafonas", tačiau kokiu tikslu ir kodėl tokia forma atsakyta nebuvo.

„Žinant, kad spalio 14 d. kartu su Seimo rinkimais vyks ir patariamasis referendumas dėl naujos atominės elektrinės statybos Lietuvoje, ir kad šiuo metu jau yra prasidėjusi agitacija dėl referendumo, manytina, kad toks trumpųjų žinučių siuntinėjimas neapibrėžtam abonentų skaičiui ir siūlymas registruotis bei gauti dovanų kino bilietus, taip skatinant apsilankyti interneto svetainėje, kurioje yra formuoja priešiška ir tendencinga nuomonė apie Visagino atominės elektrinės projektą, akivaizdžiai pažeidžia LR referendumo įstatymo 16 str. 4 d. Šiuo konkrečiu atveju siekiama paslėptai ir nesąžiningai paveikti rinkėjus ar netgi juos papirkti", - teigiama VRK įteiktame skunde.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija prašo VRK nustatyti, ar šiuo atveju nebuvo pažeisti teisės aktai, siekiant paslėptai ir nesąžiningai paveikti rinkėjų nuomonę ar netgi juos papirkti bei imtis visų galimų priemonių ir sankcijų tokiam pažeidimui įvertinti.