DELFI žiniomis, kvietimas į renginį buvo nusiųstas partijai, o ne konkrečiam asmeniui.

Kalbėdama apie situaciją Lietuvoje parlamentarė teigė, kad „mūsų politinėje sistemoje juda tektoninės plokštės, ir vyksta (gal ir nedidelis) žemės drebėjimas.

„Tačiau viso to kontekste mes vis dar turime atkreipti dėmesį į tai, kas svarbiausia demokratijai. Laisvi rinkimai. 2019 m. turėsime net trejus svarbius rinkimus. Beveik pusė Seimo narių balsavo, jog nepasitiki Vyriausiosios rinkimų komisijos vadovybe. (…) Tačiau į tai beveik niekas nebekreipia dėmesio“, – sakė A. Armonaitė.

Parlamentarė atkreipė dėmesį į vyraujantį požiūrį į žiniasklaidą. „Kokius epitetus turi išgirsti, pavyzdžiui, „15 min“ tyrimų žurnalistai Seimo koridoriuose? Nacionalinio transliuotojo žurnalistai inicijuoja pirmąsias Lietuvos istorijoje bylas dėl persekiojimo“, – sakė A. Armonaitė.

Kalbėdama apie diskusijas dėl Konstitucijos pakeitimų, parlamentarė atkreipė dėmesį į tai, kad vis dar netyla idėjos sumažinti Seimo narių skaičių, gvildenamos idėjos keisti rinkimų sistemą iš mišrios į vienmandates.

Patikino, kad liberalai išliks

Liberalė patikino, kad partija dėl skandalų niekur nedings.

„Akivaizdu, kad virš liberalų politinės organizacijos yra pakibęs nemenkas pilkas debesis. Tačiau nepaisant to, liberaliai mastantys žmonės ir liberalūs politikai niekur nedings“, – sakė A. Armonaitė.

Jos matymu, liberalai dar gali būti matomi kaip ramstis konservatoriams.

„TS gali būti tikra, kad turės į ką atsiremti, kada reikės stoti trijų esminių mūsų valstybėje dalykų sargyboje: tai yra Respublikos, Konstitucijos ir liberalios demokratijos sargyboje“, – sakė A. Armonaitė.

DELFI primena, kad Valstybės saugumo departamento pažymoje liberalai pavadinti koncerno „MG Baltic“ projektu.