„Galbūt mes turėsime kažkokį susitikimą su mūsų bendrapartiečiais, kurie dirba atitinkamose susijusiose srityse... Pokalbis bus apie tai, kad reikia užfiksuoti vienodą kryptį. Dėl jos klausimų nekyla, tačiau dėl komunikacinių dalykų reikia labiau tarpusavyje pasiderinti“, – Eltai sakė konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, pažymėdama, kad toks susitikimas veikiausiai įvyks artimiausiu metu.

Šią savaitę Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas bei konservatorių partijos lyderis Gabrielius Landsbergis A. Anušauską sukritikavo dėl to, kad jis šeštadienį Rukloje lankantis Vokietijos gynybos ministrei Christine Lambrecht pažymėjo, kad 10 dienų laikotarpis, per kurį į Lietuvą krizės atveju turėtų atvykti Vokietijos kariai, yra visiškai tinkamas. Apie tokį reagavimo greitį susitikimo metu pranešė Vokietijos ministrė.

Konservatorių bei ekspertų teigimu, ministras A. Anušauskas padarė klaidą, nes Lietuvos interesas yra labai aiškiai komunikuoti ir siekti, kad Vokietijos brigada šalyje būtų dislokuojama nuolatos.

NSGK pirmininkas L. Kasčiūnas antradienį informavo, kad dėl savo pareiškimų apie vokiečių karių brigadą A. Anušauskas kitą savaitę bus kviečiamas į komiteto posėdį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)