„Aš tai atvirkščiai, pasigendu valdančiųjų smūgių atgal visiems meluojantiems ir nesąmones žmonėms į galvas kemšantiems karbauskiams su kompanija.

Tokios neišsilavinusios, primityvios opozicijos seniai bebuvo Lietuvoje“, – trečiadienį feisbuke rašė R. Juknevičienė.

Kliuvo ir prezidentui Gitanui Nausėdai, griežtai sukritikavusiam valdančiuosius bei jo patarėjui Povilui Mačiuliui, pareiškusiam, kad valdžia negirdi opozicijos..

„Visi projektus, kurie buvo reikalingi Lietuvos energetinei nepriklausomybei, stabdę veikėjai dabar rengia interpeliacijas, o Prezidentas, užuot telkęs žmones baisaus karo akivaizdoje, siunčia savo patarėją dar daugiau malkų priskaldyt!

Kur jis mato nepagarbą?

Pernelyg mandagūs ir inteligentiški žmonės Seimo daugumoje ir Vyriausybėje. Suprantu, kaip jiems šleikštu veltis į ginčus su gražuliais, karbauskiais ar žemaitaičiais. Tačiau Prezidento institucija galėtų nenusileisti iki tokio pat žemo lygio veikėjų.

P.S. Tiesa, juk tai Matijošaičio atstovas Prezidentūroje! Tada suprantamas jo pyktis...“, – pridūrė R. Juknevičienė.

Trečiadienį prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su Seimo opozicinių frakcijų atstovais. Po susitikimo šalies vadovo vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis žiniasklaidai sakė, kad valdantieji opozicijos negirdi, nors Vyriausybė ir žadėjo kitokią elgseną.

P. Mačiulis po teigė, jog prezidentas susitikimą suorganizavo reaguodamas į opozicinių frakcijų atstovų prašymą.

„Susitikime pirmiausia skambėjo iš opozicinių frakcijų pagarbos iš valdančiųjų trūkumas. Pirmiausia dėl to, kad ne taip seniai opozicija posėdžiavo atskiroje salėje. Ir mes žinome, kodėl tai vyko. Todėl, kad buvo negirdimas opozicijos balsas, nesvarstomi jų siūlymai. Ir dabar turime tą pačią situaciją.

Nors Seimo pirmininkė kartu su valdančiaisiais buvo pažadėję, kad bus sudaryta darbo grupėje, kurioje bus svarstomos antiinfliacinės priemonės, tačiau, deja, opozicija nebuvo išgirsta. Ir dabar galima konstatuoti, kad opozicija teikia pasiūlymus, tačiau jie yra jeigu nesvarstomi, tai net ir neišgirsti“, – kalbėjo P. Mačiulis.

Jis perdavė ir prezidento poziciją šiuo klausimu – „tai nėra gerai“.

„Šiuo Lietuvai sudėtingu laikotarpiu, tikrai norėtųsi, kad būtų kiek galima daugiau susikalbėjimo, konkrečių klausimų, konkrečių atsakymų. Netgi jei kalbėsime apie interpeliacijas, tai lygiai taip pat, tai yra forma, kuri suteikia galimybes ministrams gavus konkrečius klausimus, suteikti konkrečius atsakymus“, – pabrėžė šalies vadovo patarėjas P. Mačiulis.

G. Nausėdos patarėjas teigė, jog šiame prezidento ir opozicinių Seimo frakcijų susitikime buvo girdėti „noras dalyvauti politiniuose procesuose“.

„Jie nori, kad girdėtųsi visų frakcijų pasiūlymai kaip spręsti tuos iššūkius, kurie yra dabar užklupę Lietuvai. Tikisi, kad pažadai, kurie buvo duoti – valdantieji, Vyriausybė atsižvelgs ir įtrauks juos į svarstymus, plano rengimus. Prezidentas lygiai taip pat nori dalyvauti tuose dalykuose ir tikisi, kad visiems pavyks susėsti ir dirbti prie vieno, bendro stalo“, – sakė prezidento patarėjas P. Mačiulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)