2022 m. birželį išplatintoje nuotraukoje užfiksuotas atokioje vietoje pastatytas policijos automobilis, o viduje – besiilsintys pareigūnai.

Kadrai sukėlė aštrių diskusijų – vieni užstojo policininkus, kiti juos griežtai smerkė, treti tiesiog laidė pokštus.

„Ko jūs pykstate ant pareigūnų? – rašė vienas komentatorius. – Nežadinkite. Paskui vėl keiksite, kad be reikalo baudas išrašinėja.“

Ši istorija pro akis nepraslydo ir Policijos departamentui, nuotrauka galiausiai atsidūrė ir ant Imuniteto valdybos tyrėjų stalo, pradėtas tarnybinis patikrinimas. Jo išvados pareigūnams buvo nepalankios, sėdėjusiam prie vairo skirta pastaba, o ekipažo vyresniajai komisarei inspektorei – papeikimas.

„Skiriant nuobaudą buvo atsižvelgta į tai, kad miegojimas tarnybos metu yra šiurkštus tarnybinis nusižengimas. Miegodami pareigūnai ne tik nevykdo funkcijų, bet ir gali tapti nusikalstamos veikos taikiniu bei visuomenės akyse kenkia institucijos prestižui“, – tokiais argumentais remiantis nubausti pareigūnai.

Pareigūnas prisipažino nusižengęs ir susitaikė su pastaba. O jo kolegė nesutiko su nuobauda, apskundė ją teismui ir triumfavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)