Planuojama, kad naujasis NT mokesčio modelis įsigalios 2025 metais.

Pagal dabartinį ir Seime apsvarstytą variantą, kokio dydžio NT mokestį taikyti būstui, spręstų savivaldybių tarybos.

Neapmokestinamas būtų tik asmens pagrindinis NT, kurio vertė konkrečioje savivaldybėje – ne didesnė nei 1,5 medianos. Visam kitam asmens NT būtų taikomas savivaldybės nustatytas 0,05–4 proc. tarifas nuo visos būsto vertės.

„Tai – kaip politinės sanklodos kompromisas, kuris ne visai atitinka mūsų lūkesčius, bet, matyt, kad dabartinės valdančiosios daugumos politinė konjunktūra neturi daug erdvės diskusijoms. Jaučiame, kad tai – nudailintas kompromisas, kuris gal dar ir bus priimtas“, – pasiūlytą modelį įvertino M. Sinkevičius.

„Greičiausiai visi orientuosis į 0,8–1 proc. ar panašius tarifų dydžius <...>. Kai kas sako, gal padarykim fiksuotą iš centro ir tada visi viską žinos. Bet tai reikštų savotišką nepasitikėjimą savivalda, tai būtų požiūris – nustatykime viską ir nuleiskim iš centro; savivaldai tai nėra priimtina. Savivalda nori turėti teisę nustatyti municipalinį NT mokesčio tarifą“, – komentavo M. Sinkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)