„Yra tikimybė, kad kitą antradienį koalicinė sutartis bus pasirašyta. Ją pasirašys ne tik partijų vadovai, bet jos priedą pasirašys visi koalicijoje esantys Seimo nariai“, - sakė LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis po frakcijos posėdžio.

LVŽS pirmininkas teigė negalįs konkretinti sutarties teksto detalių, nes derybos šiuo metu dar nėra baigtos.

„Šnekėjomės apie tai, kokios yra pozicijos šitame derybų etape. Manau, kad viskas bus suderinta“, – sakė R. Karbauskis.

Jis taip pat patikino, kad dar nebaigtos derybos dėl postų pasiskirstymo.

„Iš esmės vaizdas toks, ir mes šiandien su frakcija šnekėjomės, kad iš principo apie tai, apie ką šnekama, yra tai, ką galima pasirašyti. Mano frakcija mano, kad tai reikėtų pasirašyti“, – sakė R. Karbauskis.

Jo teigimu, antradienį jau turėtų būti aišku, kuris koalicijos narys atsako už kurią sferą.

„Nebus parašyta pavardė – tiesiog partija, kuri atsakinga už tą sferą, deleguoja savo atstovą. Jis turi būti derinamas su prezidentu, premjeru“, – sakė R. Karbauskis.

LVŽS pirmininkas patikino, kad visos keturios partijos turės savo deleguotus atstovus ministerijose. Tai reiškia, kad keisis bent du ministrai, nes šiuo metu Ministrų Kabinete nėra Tvarkos ir teisingumo ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguotų narių.

Dėl Seimo pirmininko niekas nesikeičia

Dėl Seimo pirmininko posto, pasak LVŽS pirmininko, kol kas viskas lieka taip – kaip memorandume. Tai reiškia, kad asmenį į šią poziciją turėtų siūlyti socialdarbiečiai.

R. Karbauskis teigė, kad LVŽS dar nėra gavę S. Skvernelio pažado, kad jis vadovaus Vyriausybei. Jis priminė, kad valstiečių-žaliųjų, „tvarkiečių“ ir socialdarbiečių pasirašytame memorandume buvo numatyta, kad premjeru liks S. Skvernelis. Ar jo pavardė bus ir koalicinėje sutartyje, priklausys nuo pačio premjero.

„Aš turėsiu užduoti klausimą pakartotinai S. Skverneliui. Memorandume jo sutikimas buvo, tai aš nemanyčiau, kad dabar keistųsi situacija“, – sakė LVŽS pirmininkas.

Jis patikino, kad premjeras jiems kažkokių specifinių reikalavimų už tai, kad liktų poste, nekelia.

„Nei mums kelia kažkokių sąlygų, nei čia yra ta vieta, kur reikėtų kelti sąlygas. Kiek suprantu, prezidentas labai palankiai žiūri į kandidatūrą, mūsų potencialūs partneriai taip pat, LVŽS yra išreiškusi pasitikėjimą. Jeigu pats S. Skvernelis neapsispręs kitaip, tai turėsime pasiūlymą tą patį“, – sakė R. Karbauskis.

Tvarka ir teisingumas savo problemas spręs patys

LVŽS lyderis tikisi, kad nekils problema dėl to, kad „tvarkiečiai“ prarastų frakciją Seime. Problema kilo Darbo partijos tarybos posėdyje nusprendus atšaukti V. Bukauską iš Tvarkos ir teisingumo frakcijos Seime. Tokiu atveju neliktų septynių Seimo narių, būtinų frakcijai Seime sudaryti.

R. Karbauskis paneigė žinias, kad „valstiečiai“ svarstytų paskolinti jiems narį, ir tikisi, kad partija pati išsispręs savo problemas.

„Tikrai nesvarstomas klausimas, kad kažkas kažkam skolintų Seimo narius, bet, mano žiniomis, ten neturėtų būti problemų“, – sakė jis.