Tai, kad Kremliaus ruporai subtilumu nepasižymi, galima įsitikinti įsijungus populiarias Rusijos valstybinių kanalų „diskusijų“ laidas, kur pašnekovai kone loja vienas ant kito, nemandagiai pertraukinėja ir sutaria šypsodamiesi tik tada, kai reikia įžeidinėti Ukrainą, vakarus, ypač Baltijos šalis.

Pavyzdžiui, kadaise paskutiniu nepriklausomos Rusijos televizijos bastionu vadintame kanale NTV rodoma laida „Mesto vstreči“ (liet. „Susitikimo vieta“). Birželio 30-ąją aptariant Rusijos atsaką į Vakarų sankcijas kalbėta tiek apie atsaką Norvegiją, kuri riboja prekių patekimą į Svalbardą per savo teritoriją, tiek apie Lietuvos tariamai vykdomą „Kaliningrado blokadą“ – prekių tranzito ribojimą.

Vienas pašnekovų – Konstantinas Sivkovas lyg niekur nieko, tarsi panašių kalbų anksčiau jau nebūtų buvę, pareiškė, kad pradėjusi karinę operaciją dėl „Kaliningrado deblokados“, Rusiją ją užbaigtų itin greitai.

„Kalbos apie konvojų per Lietuvos teritoriją faktiškai reiškia Suvalkų deblokados operacijos pradžią. Nieko daugiau. Tai yra iš esmės puolamoji operacija. Beje, operatyvinis gylis nėra didelis, vos 60 kilometrų. Palaikant gerą puolimo tempą, tai užtruktų 3 dienas“, – tikino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)