Delfi kalbintas Vilniaus politikos analizės instituto asocijuotasis analitikas Matas Baltrukevičius vertino, jog I. Vėgėlė tikrai neakcentuos minėtų partijų išreikštos paramos, nes prezidento rinkimuose dalyvauja kaip nepriklausomas kandidatas, taigi, ir nenorės su kuo nors saistytis.

„Laisvė ir teisingumas“ ir Krikščionių sąjunga, išreikšdamos paramą, pasak analitiko, pasiuntė aiškų signalą, o dabar visa kita esą – I. Vėgėlės rankose.

M. Baltrukevičius abejojo, kad I. Vėgėlė kurs savo partiją – laiko tam neliko tiek daug. Taigi, anot jo, yra keli kiti galimi variantai: perimti esamą partiją, pakeisti jos prekinį ženklą, tapti jos pirmininku ir lyg su nauja eiti į rinkimus, arba labiau įsilieti į jau esančią partiją ir su tokia dalyvauti Seimo rinkimuose.

Analitikas svarstė, kad pirmasis variantas I. Vėgėlei būtų patrauklesnis, o pokyčiams esą labiau pasiduotų Krikščionių sąjunga.

Kiek kitokį matymą turi Mykolo Romerio universiteto politologas Saulius Spurga. Jo įsitikinimu, įmanoma, kad I. Vėgėlė susikurtų ir savo partiją.

„Čia galimi įvairūs variantai. Aišku, gali būti, kad jis pats savo partiją kurs, dar vieną. Ir be abejo partija nebūtų nuo nulio, kadangi jis savo komandą jau turės ir rėmėjų turės. Aišku, laiko bus labai nedaug, galbūt, ir techniškai nedaug“, – pastebėjo S. Spurga.

O ką apie Seimo rinkimus mąsto pats I. Vėgėlė? Ar A. Zuokas, R. J. Dagys matytų su juo ateitį?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)