Itin šilta pirmoji rugsėjo pusė, pasak jo, atspindi klimato kaitos tendencijas. Rugsėjis, anot klimatologo J. Kilpio, gali būti vienas šilčiausių per visą stebėjimų laikotarpį Lietuvoje.

„Tas vasaros laikotarpis, klimatologinė vasara, kai yra 15 laipsnių šilumos ir aukščiau, tas laikotarpis darosi ilgesnis. Vasaros ilgesnės, žiemos trumpesnės. Rudens sezonas išlieka daugiau mažiau panašus, čia taip apibrėžt ne pagal kalendorinį tą supratimą, bet pagal klimatologinį.

Tai iš esmės mes stebime šitų tendencijų patvirtinimą šį rudenį, kad vasaros laikotarpis yra išsiplėtęs. Ir pirmas rugsėjo dešimtadienis buvo maždaug dviem laipsniais aukštesnis negu būna vidutiniškai ir dabar jau irgi jau beveik baigiasi antras dešimtadienis, tai ir jis irgi panašu, kad bus apie dviem laipsniais šiltesnis. Ir tas jau irgi kaip ir rodo, kad greičiausiai mes turėsim vieną šilčiausių rugsėjų per visą stebėjimų laikotarpį Lietuvoje“, – laidoje „Delfi interviu“ sakė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)