„Padėtis tokia, kad jau esame pripratę – šį sezoną turime trečią potvynį, ir jis, iš tikrųjų, buvo pats švelniausias. Vandens lygio kylimas buvo didžiausias iki šeštadienio pietų. Priekulėje naktį pasiektas stichinis lygis – 5 metrai 60 centimetrų, per pietus pasiekė net 15 centimetrų daugiau – 5 metrai 75 centimetrai“, – situaciją LRT radijui pirmadienį komentavo vicemeras V. Butkus.

„Buvo nepravažiuojamas kelias iš Priekulės į Šilutę, buvo užlietos porą gatvių kaimuose Priekulės seniūnijoje. Nuo šeštadienio popietės vandens lygis pradėjo kristi ir šiuo metu turime nukritimą maždaug 30–40 centimetrų nuo to aukščiausio taško, kurį pasiekėme šeštadienį“, – pranešė jis, patikindamas, kad pirmadienio rytą keliai rajone yra pravažiuojami.

Potvynis Klaipėdos rajone, Šilutės rajono savivaldybės nuotr.

„Vakar vakare jau buvo galima pravažiuoti su aukštesniu automobiliu. Šiandien lygis per naktį dar nukrito apie 15–18 centimetrų, tai jau pravažiuojamas kelias yra iš Priekulės į Šilutę“, – sakė V. Butkus, pažymėdamas, kad šio potvynio metu nereikėjo evakuoti gyventojų.

Šilutės rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos vadovas Darius Endzelis pranešė, kad per pastarąją naktį vanduo ties Rusne pakilo 22 centimetrais, tačiau dėl miestelyje esančios estakados ant kelio vandens nėra.

„Pagalbos niekas neprašė, žmonės yra pripratę prie potvynių, yra pasiruošę. 65 gyventojai buvo apsemtose teritorijose, o užlieta – 51 sodyba“, – teigė jis.

„(Rusnės – ELTA) estakada stovi, ant kelio vandens nėra. Tik vandens nepriima marios, apmatai yra lede, todėl kyla vanduo“, – paaiškino D. Endzelis.

ELTA primena, kad penktadienį dėl itin didelio vandens lygio savivaldybėje, Šilutės rajone buvo paskelbta ekstremali situacija.

Praėjusią savaitę Klaipėdos rajone taip pat buvo apsemtos Kartenos miestelio kapinės. Kaip ketvirtadienį Eltai teigė Arūnė Putvinienė, tokia situacija seniūnijoje nutiko pirmą kartą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją