„Galima kiek lengviau atsipūsti. Situacija Klaipėdos rajone pamažu stabilizuojasi. Per naktį vanduo Minijoje pradėjo kristi. Pavyzdžiui, prie Lankupių šliuzo, kur vakar vandens lygis jau buvo perkopęs stichinį ir artėjo prie katastrofinio, pernakt jis krito jau apie 10 cm ir toliau mažėja“, – sekmadienio rytą savo „Facebook“ paskyroje rašė B. Markauskas.

Pylimas Priekulėje taip pat atlaikė. Ačiū visiems, kurie prisidėjo prie to dėdami molį, smėlio maišus, blokus“, – pridūrė jis.

Kaip Eltai patvirtino meras, naktį per pylimą pradėjus veržtis vandeniui, į tai netruko sureaguoti tarnybos, tad situacija buvo suvaldyta ir gyventojai nenukentėjo.

Nepaisant to, kad potvynis pamažu pažabojamas, vis dar lieka neaišku, kiek rajonui padaryta žalos.

„Ji (stichija – ELTA) dar neatsitraukė, užlieti milžiniški plotai ir tik vandeniui atsitraukus pamatysime visą mastą“, – įraše teigė B. Markauskas.

Meras taip pat pažymėjo, kad kelias į Šilutę vis dar apsemtas, tokia pati situacija išlieka ir Stragnuose, todėl gyventojams rekomenduojama rinktis keliones aplinkkeliu.

ELTA primena, kad šeštadienio popietę, atsižvelgus į smarkiai dėl potvynio blogėjančią padėtį Priekulėje, buvo paskelbta ekstremalioji situacija.

Intensyvus potvynis Kretingoje prasidėjo antradienį po pietų, kai mieste per dieną iškrito kone viso lapkričio mėnesio kritulių kiekis. Dėl smarkių liūčių savivaldybė surengė ekstremalių situacijų valdymo posėdį ir paskelbė ekstremalią situaciją dėl taršos pavojaus, į aplinką teko paleisti nuotekų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją