Kaip BNS sakė viena iš renginio organizatorių Reda Rimšaitė-Kovalenko, šventės vietą teko pakeisti dėl vykstančių darbų Anikės aikštėje.

„Keičiasi vieta dėl to, kad Anikės aikštė perkasta, vyksta remonto darbai, nepatogu nei mums, nei žmonėms atvykti. Pakeitėme vietą, šventė vyks prie Žvejo paminklo, palei Danę“, – sakė organizatorė.

Šiemet šventė pirmą kartą vyks tris dienas – šeštadienį, sekmadienį ir pirmadienį. Paprastai ji būdavo rengiama Helovino dieną – spalio 31-ąją.

„Eksperimentą norime pasidaryti ir prekybininkai norėjo daugiau dienų paprekiauti, nes tai nauja vieta, gal kiek mažiau erdvės, o ir išpuola savaitgalis toks tinkamas“, – sakė R. Rimšaitė-Kovalenko.

Anot jos, paprastai šventėje galima pasigrožėti maždaug 300 išskaptuotų moliūgų, kuriuos suneša klaipėdiečiai ir miesto svečiai.

Dalis moliūgų atvežama iš tradicinės jau vykusios Švėkšnos moliūgų šventės, kuriuos sukūrė Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos bei lopšelio-darželio auklėtiniai.

Skaptuoti moliūgus bus galima ir šventės metu.

Vyks ir gražiausio moliūgo rinkimai. Konkurso nugalėtoją, kaip ir kasmet, rinks žiūrovai, balsuodami už išradingiausiai dekoruotą moliūgą feisbuko paskyroje „Moliūgo šviesos šventė Klaipėdoje“. Pusę balsų lems komisija, kitą pusę – atiduoti balsai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją