Kas kaltas, kad vos 2,5 mėnesių mergytė neišgyveno, aiškinasi ir policija, ir socialines paslaugas sugyventinių porai teikusi tarnyba. Tiesa, Vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovas Arūnas Malinovskis sako, kad jie neketina atlikti tyrimo.

„Mūsų tarnybos darbuotojų niekas nekvietė. Buvo sudarytas atvejo vadybos planas. Socialines paslaugas teikiantys Klaipėdos savivaldybės darbuotojai į mūsų tarnybą nesikreipė. Taigi, mūsų niekas nekvietė, tad mūsų darbuotojų aplaidumo čia nėra“, – paaiškino A. Malinovskis ir patikslino, kad tarnybos darbuotojai dalyvauja ir sudarant atvejo vadybos planą. Toliau šeimai pagalbą teikia socialiniai darbuotojai, kurie pavaldūs savivaldybėms.

Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriuje Klaipėdos mieste patarėja dirbanti Inga Česė įvardija ir veiklos eigą.

„Spalio 8 dieną nustatėme grėsmės lygį šeimoje. Spalio 10 dieną kreipėmės dėl atvejo vadybos. Nuo to momento prisijungė socialiniai darbuotojai ir psichologai. Šeimą jie lankė, pora bendradarbiavo. Tokiais atvejais visuomet yra atvejo vadybos planas, dalyvauja ir tėvai, ir socialiniai darbuotojai, ir vaiko teisių tarnybos darbuotojai. Mamą įpareigojome sugrįžti į ligoninę ir baigti gydymo kursą: mergaitė turėjo įgimtą ligą, tikslios diagnozės nepasakysiu. Ji tai padarė. Toliau su šeima dirbo socialiniai darbuotojai ir psichologai“, – paaiškino I. Česė.

Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centro vadovė Rita Bratėnaitė-Vitkienė sako, kad jie nelaukia tik policijos ir teismo ekspertų išvadų. Vidinis patikrinimas inicijuotas jau dabar.

„Pradėjome vidinį patikrinimą. Supraskite, mes, čia dirbančios visos mamos, esame išties sukrėstos. Visuomet norisi tikėti, kad mamos nori auginti savo vaikus. Ją socialiniai darbuotojai lankė, tačiau pradėjome vidinį patikrinimą, kad išsiaiškintume, ar tikrai buvo viskas padaryta“, – sako R. Bratėnaitė-Vitkienė.

Socialiniai darbuotojai poros pasigedo gruodžio pradžioje. Per keturias dienas du kartus poros gyvenamojoje vietoje niekas neatidarė durų. Telefonu, anot R. Bratėnaitės-Vitkienės, jie irgi nebuvo pasiekiami, todėl esą kreiptasi į Vaiko teisių tarnybą. Tarnybos atstovai tvirtina, kad tokios informacijos negavę.