Ji parengė Valstybės politikų, teisėjų, valstybės pareigūnų ir valstybės tarnautojų pareiginės algos bazinio dydžio, taikomo 2013 metais, įstatymo projektą.

Pagal jį, 2013 metams siūloma patvirtinti pareiginės algos bazinį dydį, lygų 450 litų. Toks pat dydis galioja ir šiemet.

"Įstatymo projektas parengtas siekiant nedidinti valstybės biudžeto asignavimų darbo užmokesčiui ir siekiant išvengti valstybės ir savivaldybių institucijose dirbančiųjų darbo užmokesčio mažėjimo", - teigiama projekto aiškinamajame rašte.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija taip pat tvirtina, kad bazinio dydžio įšaldymą norima palikti siekiant stabilizuoti viešuosius finansus ir optimizuoti valstybės biudžeto lėšas.

Bazinis dydis, kurį dauginant iš pareiginio atlyginimo koeficiento skaičiuojamas atlygis valstybės tarnyboje, sumažintas 2009 metais karpant viešuosius finansus dėl kilusios ekonomikos krizės. Iki 2009 metų šis dydis siekė 490 litų.

Pagal šį dydį atlyginimai skaičiuojami politikams, bendrosios kompetencijos ir specializuotų teismų teisėjams, valstybės pareigūnams, valstybės tarnautojams, Konstitucinio Teismo teisėjams, kariams.