„Esame susitarę su Seimo dauguma ir Vyriausybės nariais, ir prezidente, kad nuosekliai didinsime. Mūsų tikslas 2020 metais turėti 2 proc. (bendrojo vidaus produkto - BNS) ir tam reikia maždaug apie 400 mln. litų kasmet nuo dabartinio biudžeto, kad tą pasiektume. Ir aš tikiuosi, kad toks augimas bus, galbūt ir net truputį didesnis, nes esame gerokai atsilikę ir įtampa gerokai didesnė“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė ministras.

Anot jo, krašto apsaugos poreikiai yra didesni, tačiau ministras teigė suprantąs, jog lėšų reikia ir kitoms sritims.

Valstybės gynimo taryba pirmadienį pasiūlė Vyriausybei kitų metų valstybės biudžete didinti Krašto apsaugos ministerijai skiriamus asignavimus.

Krašto apsaugos ministerija liepos mėnesį paskelbė, kad kitų metų gynybos biudžetas turėtų didėti iki 1,381 mlrd. litų, ir tai viršytų 1,03 proc. bendrojo vidaus produkto.

Šiemet gynybos biudžete buvo numatyta 980 mln. litų. Reaguojant į Ukrainos krizę metų viduryje prie jo pridėta dar 130 mln. litų.

NATO šalys yra įsipareigojusios siekti 2 proc. BVP atitinkančio gynybos biudžeto. Lietuva ne kartą buvo sulaukusi sąjungininkų priekaištų, kad krašto apsaugos finansavimas daugiau nei du kartus atsilieka nuo šio tikslo.