Dienraštis „Lietuvos rytas“ rašo, kad pareigūnus sunerimti privertė nedidelė kirstinė žaizda ant moters smakro.

Ekspertų išvados turėtų paaiškinti, ar ji atsirado kritimo metu, ar nuo pašalinio smūgio, po kurio I. Matijošaitienė neišlaikė pusiausvyros ir nukrito.

Pasak dienraščio, šis sužalojimas niekaip nesusijęs su kitais dviem – stuburo slankstelio lūžiu ir žaizda pakaušyje.

„Turime tris keturias pagrindines moters kritimo schemas ir visos jos tikroviškos“, – „Lietuvos rytui“ sakė tyrime dalyvaujantis šaltinis.

DELFI primena, kad teismo medicinos ekspertai jau baigė nagrinėti nelaimingo įvykio aplinkybes, tačiau jos kol kas neskelbiamos.

„Teismo ekspertizės aktas jau yra surašytas, tik nepasirašytas teismo medicinos eksperto, kadangi jį patvirtinti turintis asmuo šiuo metu atostogauja. Tikimasi patvirtintą dokumentą gauti kitos savaitės pabaigoje“, - trečiadienį teigė Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai Vaida Kibirkštytė.

55 metų I. Matijošaitienė ankstų kovo 12-osios rytą savo namuose patyrė sunkią traumą – moteriai nukritus nuo laiptų buvo nustatytas kaukolės pamato lūžimas, kraujavimas į galvos smegenis, stuburo juosmeninės dalies slankstelio lūžimas.

Dėl galvos smegenų tinimo buvo atliktos net trys operacijos. Tačiau medikų pastangos buvo bevaisės – moteris mirė.

I. Matijošaitienė dar prieš mirtį buvo išreiškusi savo valią, kad po mirties jos organai turėtų būti paaukoti donorystei. Artimieji šį prašymą įvykdė.

Kaip DELFI pasakojo V. Matijošaitis, lemtingą rytą I. Matijošaitienė nubudo apie 5.30 val. Moters akys buvo jautrios šviesai, todėl neretai I. Matijošaitienė rytais nedegdavo šviesos, kol nepriprasdavo akys.

Spėjama, kad moteris suklupo ar nepastebėjo laiptų ir tai tapo nelaimės priežastimi.