„Mėginimai išvengti atsakomybės ir suklaidinti publiką nepadės išspręsti problemos. Lietuva turi kaip reikiant išanalizuoti (politinių nesutarimų su Kinija) priežastis, pripažinti ir ištaisyti padarytas klaidas, o ne ieškoti JAV užtarimo ir slėptis už jų nugaros“, - sakė jis per spaudos konferenciją.

Anot diplomato, Jungtinės Valstijos „iškraipo faktus, pateikdamos Kinijai nepagrįstus kaltinimus“. Zhao Lijianas teigė, kad Amerika „piktnaudžiauja valstybės galia ir melagingais metodais siekia savanaudiškų interesų“, darydama spaudimą kitoms šalims.

Lietuvos ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė antradienį telefonu kalbėjosi su JAV valstybės sekretoriumi Antony`iu Blinkenu, kuris žadėjo paramą Lietuvai, kilus krizei jos santykiuose su Kinija.

ELTA primena, kad Taivanui atidarius atstovybę Vilniuje, Kinija apribojo savo diplomatinius santykius su Lietuva. Taip pat suintensyvėjo Kinijos ekonominis spaudimas, Lietuvos įmonėms yra sudaromos kliūtys vykdyti veiklą Kinijos rinkoje. Gruodžio pradžioje Lietuva buvo išbraukta iš Kinijos muitų sistemos, todėl sutriko Lietuvos produkcijos importas į Kiniją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)