„Užtikrinu, kad girdime susirūpinimo balsus dėl šiandien vykusio fizikos tarpinio patikrinimo. Įpareigojau NŠA šiandien kreiptis į fizikos mokytojų asociaciją su prašymu įvertinti užduotis ir pateikti ekspertines išvadas“, – socialiniame tinkle „Facebook“ dalinosi G. Jakštas.

Pasipiktinimas tarp mokinių, tėvų ir ekspertų kilo už tarpinį patikrinimą vienuoliktokams gavus itin žemus balus. Kaip rašė portalas „delfi.lt“, užduotys pasirodė per sunkios net kai kuriems olimpiadininkams.

„Užduotys tarpiniams patikrinimams buvo rengtos įprasta egzaminų užduočių rengimo tvarka. Jas formulavo mokytojai praktikai ir patikrino trys recenzentai. Tačiau, atsižvelgdami į bendruomenėje kilusią diskusiją, priėmėme sprendimą papildomam vertinimui“, – pridūrė ministras, reaguodamas į viešojoje erdvėje kilusią pasipiktinimo bangą.

Pasak ministro, patikrinime dalyvavo apie 5,5 tūkst. vienuoliktokų, tai yra apie 3 kartus daugiau nei pernai laikė fizikos valstybinį brandos egzaminą. Patikrinimas vyko elektroniniu būdu ir mokiniai iškart galėjo susipažinti su preliminariu balu. Jis pabrėžė, jog galutiniai balai bus žinomi po užduoties papildomo ekspertinio įvertinimo.

Tarpiniuose vienuoliktokų patikrinimuose šįmet dalyvaus daugiau nei 26 tūkst. moksleivių. Jie bus vykdomi nuo kovo 5 dienos iki balandžio 5 dienos, išskyrus chemijos ir istorijos atsiskaitymus, kurie vyks gegužės 6 ir 7 dienomis.

Tarpinio patikrinimo metu galima gauti iki 40 proc. galutinio egzamino vertinimo taškų, kurių užtenka tam, kad egzaminas būtų išlaikytas. Vienuoliktokai laikys po vieną dalyko tarpinį patikrinimą, išskyrus lietuvių kalbos ir literatūros bei matematikos, kurių bus po du.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)