„Rugsėjo 8 dieną viceministrė Jovita Neliupšienė susitiko pokalbiui su Apaštaliniu nuncijumi“, – Eltą informavo užsienio reikalų ministro atstovė Paulina Levickytė.

Visgi Užsienio reikalų ministerija (URM) susitikimo detalių nekomentuoja.

ELTA primena, kad tarptautinėje erdvėje kilo pasipiktinimas dėl popiežiaus Pranciškaus jauniems rusų katalikams skirto pasisakymo, kuriame jis gyrė „didžiosios Rusijos“ palikimą.

Vienoje Sankt Peterburgo katalikų bažnyčioje susirinkusiems jaunuoliams popiežius sakė, kad „jūs esate didžiosios Rusijos, didžiųjų šventųjų, karalių, Petro Didžiojo, Jekaterinos II, rusų tautos, pasižyminčios didele kultūra ir dideliu žmogiškumu, vaikai“.

Kyjivas apkaltino popiežių Pranciškų skleidžiant „imperinę propagandą“.

Savo ruožtu prezidentas Gitanas Nausėda teigė, kad popiežiaus Pranciškaus pastarieji pasisakymai apie „didžiosios Rusijos“ palikimą užgauna labai daug žmonių, todėl turėtų būti labiau apgalvoti.

Vilniuje įsikūrusioje apaštalinėje nunciatūroje reziduoja apaštališkasis nuncijus – Šventojo Sosto atstovas Lietuvoje. Tas pats apaštališkasis nuncijus atstovauja Šventajam Sostui taip pat Estijoje ir Latvijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)