Jis laidoje teigė, jog kūdikis medikams buvo atvežtas kritinės būklės.

„Aš gal dar patikslinsiu tai, ką aš anksčiau sakiau ir ką teismo medikai patvirtino, – kritimas iš pirmo aukšto negalėjo sukelti tokių traumų. Vaikas buvo užmuštas prieš išmetant per balkoną“, – kalbėjo R. Kėvalas.

Medikas teigė, jog tai buvo „klasiškas supurtyto kūdikio sindromas“.

„Ką pasakojo ir mama. <...>. Tėvo buvo paprašyta tik šiek tiek pabūti su tuo 5 mėnesių kūdikiu, kol mama padarys valgyti. Ir jis buvo sukratytas, supurtytas, trenktas į žemę. Paskui dar pusę valandos neleido įeiti medicinos darbuotojams. Galiausiai jis buvo išmestas per langą“, – LRT laidoje „LRT forumas“ pirmadienio vakarą sakė Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas, profesorius R. Kėvalas.

Delfi primena, kad lapkričio 30 dieną Klaipėdos apylinkės teismas tenkino prokuratūros prašymą leisti 3 mėnesiams suimti uostamiestyje kūdikį pro langą išmetusį vyrą. Kūdikio nužudymu įtariamas vyras teisme pripažino savo kaltę.

„Tenkintas prašymas pratęsti suėmimo terminą įtariamajam trijų mėnesių laikotarpiui. Prašymas tenkintas dviem įstatyme numatytais pagrindais, tai yra kad įtariamasis gali bėgti, slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ir teismo, ir dėl to, kad gali daryti naujų nusikalstamų veikaų“, – teigė teismo atstovė.

Pasak M. Vismantės, teismas vyrui skyrė suėmimą maksimaliam įstatyme numatytam laikotarpiui, atsižvelgdamas ir į tai, kad įtariamasis yra anksčiau teistas, neturi nuolatinės gyvenamosios vietos, taip pat dėl to, kad vyras įtariamas itin sunkiu nusikaltimu, tai yra nužudymu.

Lapkričio 20 dieną Klaipėdos apylinkės teismas vyrui skyrė suėmimą dviem savaitėms, tačiau įtariamasis dėl prastos sveikatos būklės posėdyje nedalyvavo. Ketvirtadienį kūdikiu nužudymu įtariamas vyras buvo atvestas į teismą, posėdyje dalyvavo.

Kaip teigė Klaipėdos apylinkės teismo atstovė M. Vismantė, įtariamasis teismo posėdyje pripažino savo kaltę.

„Įtariamasis pripažįsta savo kaltę ir gailisi“, – tvirtino M. Vismantė.

Lapkričio 18 dieną prie vieno iš Klaipėdoje, Laukininkų gatvėje, esančių daugiabučių buvo rastas ant žemės gulintis šiais metais gimęs kūdikis.

Pirminiais duomenimis, vaiką pro pirmame aukšte esančio buto langą išmetė kūdikio tėvas. Vyras buvo sulaikytas įvykio vietoje.

Nors medikai bandė išgelbėti kūdikio gyvybę, lapkričio 22-ąją vaikas mirė.

Prokuratūra pranešė, kad, kūdikiui mirus, vyras įtariamas dėl nužudymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)