Tarp potencialių koalicijos partnerių - „valstiečių“, „tvarkiečių“, Lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) bei „socialdarbiečių“ - nesusitariama dėl svarbaus punkto – vaiko pinigų. LLRA-KŠS reikalauja, kad vaiko pinigai būtų keliami iki 120 eurų, tačiau tam nepritaria „valstiečiai“.

Nors valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis antradienį teigė tikįs, kad vaiko pinigų klausimas netaps „akmeniu po kaklu“ derybose dėl koalicijos, „socialdarbiečių“ pirmininkas Gediminas Kirkilas yra šiek tiek kitokios nuomonės. Anot jo, jis nemano, kad R. Karbauskio teiginys, jog vaiko pinigų kelti daugiau nei yra sutarta dabar (70 eurų universalioji dalis ir 30 eurų papildoma dalis daugiavaikėms bei socialiai remtinoms šeimoms) nėra galimybių.

Todėl, priešingai nei kalbėjo R. Karbauskis antradienį, G. Kirkilas neatmeta, kad dėl vaiko pinigų nesutarę derybininkai gali išsiskirstyti be pasiekto rezultato. LLRA-KŠS atstovo Jaroslavo Narkevičiaus teigimu, Lenkų rinkimų akcija neatsisako savo pozicijos, kad vaiko priežiūros išmoka siektų iš viso 120 eurų.