Parlamentaras apie jį varginančius simptomus prabilo nenoriai, po to, kai antradienį prieš kameras, jam pasisakant apie savo motyvus, kodėl jis nusiskuto plaukus, jis buvo trumpam nutilęs.

„Aš nenorėjau nieko pareikšti, tai įvyko prieš kameras“, – sutrikęs aiškino K. Masiulis.


Politikas išvardijo simptomus

Politikas išvardijo jį varginančius simptomus.

„Jeigu norite, pasakysiu simptomus: kartais, ypač, kai pervargstu, kada mažai miegu, kada būna daug nervų, man būna taip, kad aš dieną-dvi turiu tam tikrus priepuolius. To priepuolio metu aš turiu sustoti, negaliu kalbėti, negaliu bendrauti, ir tai trunka kelias sekundes. Tiesa sakant, tai įvyko prieš kameras, dėl ko aš išgyvenu“, – žurnalistams Seime sakė K. Masiulis.

Politikas žurnalistams pasakė, kaip tuo metu jaučiasi.

„Galite vadinti kaip norite. Aš galiu pasakyti, kaip aš jaučiuosi: aš pašiurpstu, ir man gydytojai nenustatė tikslios diagnozės. Tikslios diagnozės nežinau, yra kažkokia reta liga. Įsivaizduokite, jeigu Jums suspazmuoja kraujagyslės, ir turite sustoti, daryti pauzę. Aš nei nukrentu, nei sąmonės prarandu, bet tuo metu visas pašiurpstu, ir turiu sustoti, nešnekėti, kažko nedaryti“, – sakė K. Masiulis.

Politikas sakė, kad jam tai netrukdo nei dirbti, nei gyventi, nei bendrauti, ir tokius simptomus jis patiria jau ne pirmą kartą.

„Pora kartų buvo etery, radijuje, televizijoje yra buvę, tik ten dalyvauja kiti pašnekovai, jie perima žodį. (…) Taip sutapo, kad aš šiuo metu esu gerokoje įtampoje , po komandiruočių ir nemiegojęs kelias naktis, miegojęs tik po tris valandas, ir tai veikia. Kiekvieną veiktų, ir Jus veiktų, o mane veikia šitaip, tai ką aš galiu padaryti. Man tai nėra didelė problema, aš su ja gyvenu. Nenorėčiau, kad iš viso apie tai būtų kalbama“, – sakė K. Masiulis.

Politikas patikino, kad tai nėra psichikos liga, tačiau tikslios diagnozės teigė nežinąs.

„Ne psichikos liga, nežinau, aš tyriausi, gydytojai nenustato, nesupranta“, – sakė K. Masiulis.

Politikas portalui lrytas.lt sakė, kad gydytojai jam įtaria migreną.

Kolegos nėra pastebėję ypatingų problemų

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigė nėra pastebėjęs kažkokių požymių kolegos elgsenoje.

„Mūsų frakcijoje yra nemažai medikų – Antanas Matulas, Irena Degutienė, mes, kiek turėjome galimybės pasikalbėjome, tarpusavyje, ar buvome atkreipę dėmesį į kažką tokio. Tai kai kurie šyptelėjo – sako, be vieno kito feisbuko įrašo nieko nesame pastebėję. Bet negalima nuvertinti žmogaus pasisakymų , jis turi tai paaiškinti“, – sakė G. Landsbergis.

K. Masiulio elgesį protestuojant prieš Aurelijaus Verygos poelgį, kai jis, solidarizuodamasis su vėžiu sergančiu premjeru Sauliumi Skverneliu, nusiskuto plaukus, partijos pirmininkas vertino nevienareikšmiai.

„Turbūt reikia išskirti etapais, pirmas etapas – ko gero reikėjo susilaikyti nuo komentarų ir nekomentuoti ministro akcijos. Jau toliau sekę veiksmai yra Seimo nario nuomonė apie ministro darbus. Problemų sveikatos sektoriuje tikrai egzistuoja. Jos yra susijusios ir su onkologijos ligoniais. Politikai turi teisę į jas atkreipti dėmesį“, – sakė G. Landsbergis.