Nauji tyrimai rodo, kad sąžinė turėtų graužti stipriau tuos, kurie turi tam tikrą geną, rašo dailymail.co.uk.

Tyrėjų teigimu, tam tikrą geną turinius žmonės keptas maistas labiau tukina.

Kepto maisto valgymas keturis kartus per savaitę dvigubai labiau tukina tuos, kurie turi genetinį polinkį į nutukimą, lyginant su neturinčiais tokio polinkio, parodė Harvardo mokslininkų tyrimas. Turintiems genetinį polinkį į nutukimą pavojinga net du ar kartą per savaitę valgyti keptų patiekalų.

Tyrime dalyvavo 37 000 vyrų ir moterų JAV. Jiems pateikė klausimų apie tai, kokį maistą jie valgo namuose ir viešojo maitinimo įstaigose, paskui paskaičiavo genetinę riziką, remiantis 32 žinomais genais, siejamais su kūno masės indeksu (KMI) ir nutukimu.

Trečdalis tiriamųjų, kurie turėjo didžiausią genetinį polinkį į nutukimą, dvigubai labiau pastambėdavo, jei keturis kartus per savaitę valgydavo kepto maisto, lyginant su tais, kuriems genetinė rizika sustambėti buvo mažiausia.

Tyrėjai išvadose rašė: „Paaiškėjo, kad tarp kepto maisto ir genetinio polinkio į nutukimą yra stipri sąsaja.“ O tyrimui vadovavęs profesoriaus asistentas Lu Qi teigė: „Mūsų tyrimas rodo, kaip svarbu sumažinti kepto maisto vartojimą, siekiant užkirsti kelią nutukimui, konkrečiai tiems asmenims, kurie turi genetinį polinkį į nutukimą.“