Tokias pataisas Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo konservatoriai Česlovas Stankevičius, Petras Luomanas, Auksutė Ramanauskaitė-Skokauskienė bei Emanuelis Zingeris.

Aplinkybių sąrašą, kuomet vaikui nustatoma laikinoji globa - jei tėvai arba turimas vienintelis iš tėvų nesirūpina, nesidomi vaiku, jo neprižiūri, netinkamai auklėja, naudoja fizinį ar psichinį smurtą - siūloma papildyti dar viena, jei "nesaugo nuo galimo tvirkinimo, seksualinio išnaudojimo ar seksualinės prievartos namų aplinkoje".

Taip pat siūloma nustatyti, kad tuo atveju, jei vaikas iš tėvų laikinai buvo paimtas dėl minėtų aplinkybių, jį grąžinti teismas galėtų ne tik išnykus toms aplinkybės, kaip šiuo metu, bet ir atsižvelgęs į vaiko norą.

Visuomenėje pastaruoju metu kilusi įtampa dėl įvykių Garliavoje, kur neįvykdomas teismo sprendimas motinai grąžinti jos mažametę dukrą. Mergaitė yra pripažinta nukentėjusia vadinamoje pedofilijos byloje. Joje įtarimai pateikti vaiko motinos pažįstamam, šiuo metu jau mirusiam, pačiai motinai įtarimai nepareikšti.