„Bent kol kas aš esu frakcijoje. Tik tiek galiu pasakyti. Jeigu sugalvosiu arba suplanuosiu aiškiai (trauktis, – aut.past.), tai tą ir paskelbsiu. Iš anksto įvairių pasvarstymų nekomentuosiu. Kai nėra sprendimo, tai neturiu, ką ir komentuoti. Savo ateities variantus tikrai svarstau“, – portalui lrytas.lt komentavo V. Poderys.

Politiko balsavimai Seime jau seniai galėjo kelti klausimų dėl jo pasirinkimų. Kertiniais klausimais Seime jis dažnai elgdavosi kitaip nei „valstiečių“ frakcijos dauguma.

Balsavimas dėl Seimo rinkimų kartelės mažinimo – vienas iš pavyzdžių. V. Poderys tame balsavime nedalyvavo. Politikas anksčiau yra suabejojęs, ar jungtųsi prie parlamentinio tyrimo dėl verslo poveikio politikai.

Portalas lrytas.lt priminė, šio politiko nuomonės su R.Karbauskiu išsiskyrė ir rudenį, kai Seimo Etikos ir procedūrų komisija bendru sutarimu priėmė sprendimą siūlyti valdybai keisti su parlamentine veikla susijusių išlaidų naudojimo tvarką.

Politikos užkuliuose svarstoma, kad galbūt politikas jaučiasi neįvertintas. V. Poderio pavardė nuo pat kadencijos pradžios buvo minima tarp galimų kandidatų į energetikos ministrus.

Bet, DELFI šaltiniai sakė, kad po to, kai paaiškėjo, kad jis už nugaros jau derina interesus, S. Skvernelis tada jam užkirto kelią, ir jis netapo ministru. Jam net nepasiūlyta vadovauti Ekonomikos komitetui.

Šaltinio teigimu, jau prieš du mėnesius V. Poderys derėjosi su socialdemokratais, kurie jam pasiūlė 17 vietą sąraše, bet jis tada atsisakė.

Anoniminių šaltinių duomenimis, politikas derėjosi ir su konservatoriais. Esą iniciatyva buvo iš abiejų pusių, bet jis sprendimo nepriėmė.

Paluckas: Poderį kvietėme ir kviečiame toliau

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas patvirtino, kad V. Poderys yra kviečiamas prisijungti prie jų komandos, tačiau neigė, kad jam buvo siūloma 17 vieta sąraše.

„Anokia čia paslaptis, mes su Virginijumi esame kalbėję jo kompetencijos ribose, pirmiausia, energetikos ir klimato kaitos klausimuose, nes jo profesinė reputacija šiais klausimais yra gera. Mes savo rinkiminėse programose šitą dalyką ruošėmės akcentuoti – klimato kaitos, tvaraus vystymosi tikslus, kurie čia Lietuvoje niekaip neranda erdvės. Bet jokių vietų rinkimų sąraše nesame siūlę“, – sakė G. Paluckas.

Partijos pirmininkas patikslino, kad socialdemokratai yra kvietę ir dar vis kviečia V. Poderį prisijungti prie jų komandos.

DELFI kol kas nepavyko susisiekti su TS-LKD pirmininku G. Landsbergiu.