Tai nustatė Seimas, priėmęs Mokslo ir studijų įstatymo pakeitimus, kuriais sustiprinama Lietuvos mokslo taryba – ekspertinę ir patariamąją funkciją valstybės mokslo ir studijų politikos klausimais atliekanti ir pagal savo kompetenciją valstybės mokslo ir studijų politiką įgyvendinanti institucija.

Lietuvos mokslo tarybą sudarys valdyba, pirmininkas, pirmininko pavaduotojas, Humanitarinių ir socialinių mokslų ekspertų komitetas, Gamtos ir technikos mokslų ekspertų komitetas ir Mokslo ir studijų politikos ekspertų komitetas ir administracija. Visi trys komitetai atliks patariamąsias ir ekspertines funkcijas.

Lietuvos mokslo tarybos pirmininką 5 metų kadencijai Vyriausybės teikimu skirs Seimas. Tas pats asmuo Lietuvos mokslo tarybos pirmininku galės būti skiriamas ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės.

Priimtais pakeitimais sustiprinama Lietuvos mokslo tarybos valdyba, kurią sudarys 7 nariai, iš jų ne mažiau kaip pusė turės būti tarptautinės darbo patirties turintys mokslininkai. Valdybą 5 metų kadencijai skirs Vyriausybė. Tas pats asmuo valdybos nariu galės būti skiriamas ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės.

Už Mokslo ir studijų įstatymo pakeitimus balsavo 114, prieš buvo vienas, susilaikė du Seimo nariai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją