K. Brazauskienė Eltai teigė apie Teisingumo ministerijos sprendimą nepatvirtinti partijos įstatų sužinojusi tik iš žiniasklaidos, jokio oficialaus dokumento dar nėra gavusi.

"Pirmiausia kreipsiuosi į teisininkus, perduosiu visą medžiagą teisininkams, kurie įvertintų pagal savo supratimą ir visus teisės aktus, ir tada pasiūlys mums sprendimo būdą. Ir veiksime taip, kaip teisiškai bus teisingiausia, aišku, su garantija, kad laimėsime", - sakė K. Brazauskienė.

Pasiteiravus, kaip vertina TM argumentą, jog prašomos įregistruoti partijos "Lietuvos Prezidento sąjunga" pavadinimas yra panašus į Lietuvos Respublikos Prezidento - valstybės vadovo pavadinimą ir gali klaidinti visuomenę, nes žmonėms gali būti neaišku, kas yra šio juridinio asmens tikrasis steigėjas ar dalyvis, K. Brazauskienė panašių neatitikimų įžvelgė ir Lietuvos politiniame gyvenime.

"Tėvynės sąjunga mane irgi klaidina. Vadinasi, visai tėvynei atstovauja. Tai tada daugiau jokių partijų ir nereikia, nes, man atrodo, tėvynė viena. Paskui dar - "Prezidento" degtinė su Prezidentūros atvaizdu mane dar labiau klaidina. Man atrodo, kad gal vietoj pieno reikia gerti tą gėrimą?" - ironiškai klausė ji.

Kaip ELTA jau skelbė, TM, įvertinusi LLS keičiamus įstatus, nepatvirtino jų dėl neatitikimo įstatymų reikalavimams.

Šiuo metu veikianti K. Brazauskienės vadovaujama LLS pateikė prašymą pakeisti jos įstatus, kartu pakeičiant ir jos pavadinimą į "Lietuvos Prezidento sąjunga". Šis partijos pavadinimas yra panašus į Lietuvos Respublikos Prezidento - valstybės vadovo, pavadinimą. Atsižvelgiant į tai, jis gali klaidinti visuomenę, nes žmonėms gali būti neaišku, kas yra šio juridinio asmens tikrasis steigėjas ar dalyvis, argumentuoja TM.

Pasak teisingumo viceministro Tomo Vaitkevičiaus, ministerijos atsisakymas patvirtinti politinės partijos įstatų atitikimą įstatymų reikalavimams neatima teisės iš naujo pateikti partijos dokumentus bei duomenis patikslinus juos pagal teisės aktų reikalavimus. Partija, norinti patikslinti įstatus, turi iš naujo sušaukti savo narių suvažiavimą, o po jo ne vėliau nei per 6 mėnesius įregistruoti partijos steigimo dokumentus.