Pikete dalyvavo iki dešimties sąjūdiečių - tiek, kad nereikėtų leidimo, o atokiau stoviniavo ir kartais prie piketuotojų prisidėdavo keli Kazokiškių gyventojai. Piketuotojai nieko neskandavo, tik ramiai laikė plakatus: viename buvo išspaudinta premjero Algirdo Brazausko fotografija su prierašu "Prikaz (rus. įsakymas - BNS)! Mėšlynas Kazokiškėse bus! Ir dar 10 mėšlynų apskrityse", o antrasis skelbė: "Atliekoms švarų, modernų utilizavimą. Jokių sąvartynų!".

Vėliau akcijos dalyviai paliko Vyriausybėje Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus miesto konferencijos nutarimą "Sąvartynui Kazokiškėse - Ne".

"Tikimės, kad sąvartyno nebus ir stengsimės to neleisti", - BNS sakė Lietuvos sąjūdžio Vilniaus miesto susivienijimo "Labora" tarybos pirmininkas Leonas Kerosierius.

Anot jo, piketas - tik viena pirmųjų priemonių kovoti prieš sąvartyno statybą. Sąjūdiečiai ketina inicijuoti susitikimus su Seimo frakcijomis ir įtikinėti, jog statyti sąvartyną - ne geriausia išeitis, reikia ieškoti kitų sprendimų, pavyzdžiui, deginti atliekas.

"Be to, Kazokiškėse pradėjo budėti visuomenė - žmonės pasitiks važiuojančius traktorius ir išsakys savo nuomonę, prašys nedaryti to, kas pažeidžia įstatymus", - aiškino L.Kerosierius.

Tuo pačiu sąjūdiečiai parengė kreipimąsi į statybininkus ir policininkus - pirmųjų prašydami nevykdyti sąvartyno statybos darbų, o antrųjų - nesiimti represijų prieš gyventojus, kol jų prašymai Lietuvos ir Europos institucijoms nestatyti sąvartyno nebus išnagrinėti.

Maždaug prieš mėnesį premjeras A. Brazauskas pareiškė nematantis alternatyvos sąvartynui Kazokiškėse ir manantis, kad vietinių gyventojų keliamas reikalavimas nestatyti šito objekto "yra visiškai neįmanomas".

2004 metų vasarą visuomenėje kilo karštos diskusijos, ar tikslinga statyti sąvartyną netoli į UNESCO Pasaulio paveldo objektų sąrašą įtraukto Kernavės kultūrinio rezervato. Specialistai teigia, kad tai tinkamiausia vieta sąvartynui ir jis neturėtų sukelti nepatogumo vietos gyventojams.

2006 metų pabaigoje - 2007 metų pradžioje pradėjus eksploatuoti regioninį Kazokiškių sąvartyną, Vilniaus apskrityje bus uždaryti visi šiuo metu veikiantys, Europos Sąjungos (ES) reikalavimų neatitinkantys sąvartynai - tarp jų ir iki šiol didžiausias, veikiantis Kariotiškėse.

Pirminiais skaičiavimais, apie 20 metų gyvuosiančiame Kazokiškių sąvartyne bus sukaupta maždaug 7 mln. tonų šiukšlių.