Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Ona Gucevičienė pristatė klausimą, susijusį su ikimokyklinio amžiaus vaikų ugdymo mėnesinių mokesčių kompensavimu nevalstybinėse (privačiose) įstaigose.

30 tarybos narių balsavus už, o 7 susilaikius, buvo priimtas sprendimas pripažinti 2014 m. lapkričio 6 d. savivaldybės priimtą sprendimą dėl kompensavimo tvarkos negaliojančiu. Naujas sprendimas įsigalios nuo šių metų liepos 1 d.

Kaip teigė O. Gucevičienė, „Kauno miesto savivaldybės biudžetinėse įstaigose didėja laisvų vietų skaičius, kur galima užtikrinti vietas vaikams, kurie lanko nevalstybines įstaigas.“

Švietimo skyriaus vedėja taip pat pridūrė, jog „mažėja vaikų skaičius, kuriems reikia kompensuoti už ikimokyklinį ugdymą privačiose įstaigose.“

Pagal senąją, 2014 m. lapkritį patvirtintą tvarką, iki 100 eurų parama mėnesiniam mokesčiui už ikimokyklinį ugdymą nevalstybinėje įstaigoje vienam iš tėvų (globėjų) buvo skiriama tuomet, kai ne mažiau nei pusmetį nepavyko patekti į du valstybinius darželius ir vaikas lankė privačią įstaigą. Taip pat buvo privaloma būti bent metus pragyvenus (ir deklaravus gyvenamąją vietą) Kaune.