Tai tik keli pavyzdžiai apie įdarbintus Kauno konservatorių artimuosius, rašo "Kauno diena".

"Vyras manęs neįdarbino. Socialinėje srityje dirbu beveik penkiolika metų, ir tokio darbo ieškojau pati", - aiškino J.Kupčinskienė. Mero žmona teisinosi, kad bet koks jos bandymas įsidarbinti būtų neišvengiamai susijęs su savivaldybe, nes daug įstaigų Kaune yra pavaldžios savivaldybei.

Kauno miesto tarybos 2002 m. įsteigtas Kauno miesto socialinių paslaugų centras yra biudžetinė įstaiga, pavaldi Kauno miesto savivaldybės administracijos Socialinių reikalų departamento Socialinių reikalų skyriui.

Konservatorius A.Cechanavičius į Kauno savivaldybę atėjo be konkurso. Jis trejus metus dirbo Prienų rajono savivaldybės administracijos Investicijų skyriaus vedėju. Valstybės tarnybos įstatymas numato galimybę pereiti iš vienų pareigų j kitas, jeigu tarnautojo pareiginė kategorija yra ta pati.

Mėnesį dirbančio naujojo specialisto pavardė kol kas neskelbiama darbuotojų sąraše savivaldybės interneto svetainėje.

"Taupumo sumetimais jo telefonas dar neįjungtas", - teigė Strateginio planavimo skyriaus vedėjas Saulius Kromalcas. Tačiau jis patikino, kad tarnybinį mobilųjį A.Cechanavičius turi.

A.Cechanavičiaus neigė, kad jam įsidarbinti padėjo Kaune mero patarėja dirbanti sesuo E.Gudišauskienė. Jis teigė, kad kvietimo dirbti sulaukė iš administracijos direktoriaus Vyganto Gudėno.

"Čia ne siūlymas, o ieškojimas žmonių, kurie galėtų dirbti", - pareiškė administracijos direktorius. Jo teigimu, tai vienintelė galimybė įdarbinti patyrusį valstybės tarnautoją, nes vykstant administracijos pertvarkai negalima skelbti viešo konkurso pareigoms užimti. Tokiu atveju belieka ieškoti specialistų tarp savų.

E.Gudišauskienė taip pat neigė padėjusi broliui įsidarbinti, tačiau neslėpė, kad sužinoti apie brolio išsilavinimą ir pasiekimus padėjo priklausomybė tai pačiai partijai.

Anksčiau "Kauno diena" rašė apie konservatoriaus Valentino Šventoraičio artimuosius, dirbančius savivaldybės kontroliuojamoje įmonėje "Autrolis". V.Šventoraitis yra "Autrolio" valdybos narys. Jo žmona Lina Keršytė įmonėje dirba Teisės ir valdymo skyriaus viršininke. Alfonsas Keršys yra jos tėvas ir V.Šventoraičio uošvis, "Autrolyje" vadovaujantis Ūkio skyriui.