Savivaldybės tarybos Kultūros, bendruomenių ir savivaldos plėtojimo komitetas rekomenduoja savivaldybės administracijai svarstyti siūlymą iškelti jos padalinį iš Rotušės patalpų bei sudaryti galimybę miesto muziejui Rotušėje rengti viešas parodas ir ekspozicijas.

Šiuo metu savivaldybės įsteigtas Kauno miesto muziejus glaudžiasi iš Kauno arkivyskupijos išnuomotame pastate.

"Niekas nesako, kad tuomet Rotušėje nebeliktų vietos jaunavedžiams. Didžiojoje salėje puikiausiai ir toliau gali būti atliekama civilinės metrikacijos ceremonija, tai yra tuokiamos jaunųjų poros", - aiškino Eltai komiteto pirmininkas Raimundas Kaminskas.

Jis pasakojo vieną šeštadienį apsilankęs Rotušėje ir stebėjęsis, kad joje "taip tuščia", nors aikštėje prie rūmų buvo nemažai turistų grupių. Gidai užsieniečiams pasakojo apie Kauno rotušę, bet į vidų svečių nevedė.

Nes, anot R. Kaminsko, Kauno rotušė visai nepanaši į daugelio užsienio miestų rotušes, kurių vidų puošia paveikslai istorine tematika, eksponuojamos miestui ir jo merui įteiktos svečių šalių dovanos.

"Rotušėje mačiau mažai tenaudojamų ar visai nenaudojamų patalpų. Yra joje ir privačiam fotografui išnuomoto ploto, kas, sakyčiau, iškreipia konkurencijos sąlygas kitų fotografų atžvilgiu, nes Rotušėje dirbantis turi geresnį priėjimą prie klientų - vestuvininkų. Dar mačiau, kad tuščia, nėra lankytojų ir Rotušės rūsyje esančiame Keramikos muziejuje - M. K. Čiurlionio muziejaus padalinyje", - Eltai vardino, į ką dėmesį atkreipęs komiteto pirmininkas R. Kaminskas.

Mero patarėjos Editos Gudišauskienės nuomone, kolegos pasiūlymas yra įdomus ir svarstytinas.

"Manyčiau, retsykiais galėtų Rotušėje vykti ir miesto tarybos posėdžiai, kai aptariami Kaunui labai svarbūs klausimai. Iš tikrųjų Rotušė neabejotinai pagyvėtų, jei joje atsirastų miesto muziejaus ekspozicija", - sakė E. Gudišauskienė, atkreipusi dėmesį į tai, kad jaunavedžiai dabar gali santuokos ceremonijai rinktis nebūtinai Rotušės menę. Jų pageidavimu tuoktuvės gali būti organizuotos ir kitose reprezentacinėse Kauno vietose.

Kad taptų realybe, R. Kaminsko vadovaujamo komiteto pasiūlymas dar turėtų būti apsvarstytas kituose tarybos komitetuose bei pačioje Kauno miesto taryboje.