„Gyvename teisinėje valstybėje, todėl svarbūs bendruomenės klausimai turi būti sprendžiami laikantis teisės aktų, skaidriai ir įvertinus viešąjį interesą“, – ketvirtadienį tvirtino Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

V. Makūno teigimu, kadangi trečiadienį vykusio pirmojo Kalėjimų tarnybos ir kitų institucijų atstovų susitikimo su Domeikavos bendruomene metu liko neaiškių aspektų, jis kreipėsi į E. Dobrowolską bei V. Kulikauską, prašydamas nurodyti kokie reikalavimai nustatyti pusiaukelės namų steigimui.

Taip pat kreipimesi Kauno rajono meras teiraujasi, ar pusiaukelės namai bus steigiami kaip atskira Lietuvos kalėjimų tarnybos, ar reikia savivaldybės sutikimo įgyvendinant šį projektą. Taip pat klausiama, ar apie šį siekį buvo tinkamai ir laiku informuota visuomenė.

ELTA primena, kad Domeikavoje iki šių metų pabaigos planuojama įsteigti nuteistiesiems skirtus pusiaukelės namus.

Nors, Kauno rajono savivaldybės teigimu, sprendimas dar nėra priimtas, tačiau jau žinoma, kad juose iškart įsikurtų 25 žmonės.

Domeikavos bendruomenė tokiu sprendimu piktinasi ir teigia, kad apie kaimynystėje apsigyvensiančius nuteistuosius informuota nebuvo.

E. Dobrowolska ketvirtadienį teigė, kad visos tokios įstaigos šalyje buvo įkurtos prieš tai išklausius vietos gyventojų ir politikų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją