ELTA jau skelbė, kad tas pačias pareigas jis ėjo iki šiol, po kovą vykusių Savivaldos rinkimų pasibaigusioje kadencijoje, dar anksčiau buvo administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Prieš patvirtinant V. Šiliausko kandidatūrą savivaldybės naujosios tarybos įgaliojimų laikui, pretendentas sulaukė tarybos opozicijos klausimų. Konservatorius Vygandas Gudėnas priminė apie kontrolieriaus tarnybos nurodymą tiksliau reglamentuoti viešuosius pirkimus, kai daromi vidiniai sandoriai. Kiti opozicijos atstovai domėjosi, kokiais motyvais V. Šiliauskas įrodytų tinkamas pareigoms, į kurias skiriamas, arba kodėl savivaldybės administracija nepasistengė išvengti konflikto su Šančių bendruomene, prieštaraujančia gatvės Nemuno pakrantėje tiesimui.

„Beveik ketverius metus buvau administracijos direktoriaus pavaduotojas, paskui keletą mėnesių - direktorius. Ir kuruodamas, organizuodamas įvairius savivaldybės projektus, įgijau nemažai patirties, kurią panaudosiu ateityje, tęsdamas mūsų pradėtus darbus ar imdamasis naujų Kaunui ir kauniečiams naudingų projektų.

Konflikto su Šančių bendruomene atveju atstovausiu ne tik šios bendruomenės, bet ir visų kauniečių interesams. Galiu dar pridurti, kad konflikto šioje vietoje mes nematome. Yra tik grupė nepatenkintų žmonių, kurie galbūt nelegaliai apsitvėrę tvoras valstybinės žemės teritorijoje, nenori jos užleisti visuomenės poreikiams. Būsima neplati gatvė tarnaus tiems kauniečiams, kurie nebūtinai iš Šančių norės Nemuno pakrantėje apsilankyti. Pailsėti, gražiai praleisti laiką paplūdimyje, kur įrengsime tokiam poilsiui tinkamą infrastruktūrą - vaikų žaidimų aikšteles, pėsčiųjų ir dviračių takus, paplūdimyje persirengimo kabinas, suoliukus“, - vardino V. Šiliauskas.

Nuo šio antradienio į aukštesnes pareigas paskirti ir du Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojai. Jais tapo Jolanta Baltaduonytė, dirbanti daugiau nei dešimt metų toje pačioje administracijoje, teisininkė, pastaruoju metu vadovavusi Socialinių paslaugų skyriui, taip pat Tadas Metelionis, iki šiol buvęs Plėtros programų ir investicijų skyriaus vedėju.

Kauno politikai savivaldybės tarybos posėdyje priėmė sprendimą ir dėl mero Visvaldo Matijošaičio darbo užmokesčio, nustatydami pareiginės algos koeficientą 19. Pagal jį priskaičiuotas atlyginimas kas mėnesį bus 3287 eurai.