Laidoje O. Vaitkevičienė pripažino, kad socialiniuose tinkluose atsirado milžiniškas kiekis informacijos, o tai policijai ne tik padeda, bet iš dalies ir trukdo.

„Jis padeda, nes galime rasti tikslios informacijos, bet, kita vertus, dažnu atveju ir klaidina. Nes tikriausiai dar daugiau yra tos netikslios informacijos, gandų lygio informacijos. Todėl mūsų prašymas yra toks, kad gyventojai, kurie turi informaciją ir mano, kad ji tikrai yra susijusi su šia paieška, dingusia mergaite, pirmiausiai ne rašytų socialiniuose tinkluose, o nedelsiant kreiptųsi į mus“, – prašė ji, paraginusi tokius žmones skambinti skubios pagalbos telefonu 112.

Pasak policijos atstovės, mergaitės paieška tęsėsi ir naktį.

„Ji toliau buvo vykdoma intensyviai, dirbo ir mūsų pareigūnai, kitų institucijų atstovai, savanoriai. Ta vienybė, kuri prasidėjo sulig pranešimu ir pagalbos prašymu viešojoje erdvėje, ji tęsiasi iki pat dabar“, – teigė policijos atstovė.

Jos teigimu, deja, paieškos kol kas nieko nedavė – Agota nerasta.

Nei viena versija neatmesta


Pasak O. Vaitkevičienės, kol kas vienos pagrindinės mergaitės dingimo versijos nėra – tikrinamos įvairios versijos.

„Nei viena nėra patvirtinta, taip pat nei viena ir neatmesta“, – sakė ji.

Žmonėms, kurie prisideda prie paieškų policijos atstovė rekomendavo sekti feisbuko grupėje „Agotos paieška“ pateikiamą informaciją, nes šios grupės administratoriai nuolat bendrauja su pareigūnais.

„Jie talpina informaciją, kada yra sekantis instruktažas. Kodėl miniu instruktažą – be galo svarbu, kad visi norintys padėti ir prisidėti sudalyvautų instruktaže, nes ten pasidalijama detalėmis, kaip vykdysime paiešką, kur ją vykdysime, kokiomis grupėmis, kas su kuo sugrupuojami, ko ieškoti, ką pastebėjus informuoti“, – sakė ji ir pridūrė, kad pavieniai vėliau prie paieškų prisijungę žmonės gali šių dalykų nežinoti.

Plečia paieškų teritoriją


Sekmadienio vakarą Kaune dingo devynmetė mergaitė Agota. Žinia apie tai netruko pasklisti po visą šalį, į mergaitės paiešką suskubo ne tik gausios policijos pareigūnų pajėgos, bet ir pilietiški gyventojai.

Anot policijos, paskutinė žinoma mergaitės vieta – stotelė Chemijos gatvėje.

Policija prašo gyventojų, kurie sekmadienį, maždaug nuo 16.20 iki 17.20 val., važiavo Chemijos gatve ir turi vaizdo registratorius, būtinai peržiūrėti vaizdo įrašus. Aktyvūs gyventojai jungiasi į socialinių tinklų grupes bei kitas platformas, kuriose kuruoja paieškos darbus, dalijasi informacija ir vyksta ieškoti mergaitėse įvairiose vietose mieste ir už jo ribų.

Policija Delfi informavo, kad po rytinio antradienio instruktažo nuspręsta paieškų teritoriją plėsti. „Vyko instruktažas, prie mūsų prisijungė VST pareigūnai, kaip ir buvo planuota. Teritorija plečiama tolyn, nes vietovės aplink namus, galimą paskutinę buvimo vietą, per vakar ir užvakar yra iššukuotos. Teritorija plečiasi tolyn į miesto dalis“, – teigė Kauno policijos atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)