Į Kauno miesto merą Andrių Kupčinską pirmadienį kreipėsi Aleksoto bendruomenės centro pirmininkas Zenonas Šalna. Jis prašo užkirsti kelią terorizmui S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome.

Z. Šalna sunerimo dėl aerodromo atstovų Algimanto Žentelio ir Kęstučio Staniulio viešų pasisakymų, kuriuose šie baiminosi dėl esą rengiamos lėktuvo katastrofos.

Jis neabejojo, kad meras jau kreipėsi į tarnybas, kovojančias su terorizmu. „Tikime, kad po tokių pasisakymų bus griežčiau reglamentuota S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo vidaus tvarka bei visų tipų lėktuvų skrydžiai virš miesto“, – vylėsi Z. Šalna.

Patikėjo pilotų kalbomis

Z. Šalnos tvirtinimu, lakūnai kalbėjo, esą kažkas ieško galimybės už milijoną litų nusipirkti nedidelį lėktuvą, kuris būtų panaudotas kaip teroristinio akto įrankis. Jis būtų sąmoningai nukreiptas į tankiausiai apgyvendintą Fredos miestelį.

Priešinasi pertvarkai

Kauno aeroklubo vadovas A. Žentelis nepaneigė teroristinio išpuolio galimybės. „Anksčiau tarp lakūnų sklandė tokie juokeliai, prieš metus ar pusantrų juos būčiau laikęs vyriškais papokštavimais, bet situacija nepasikeitė, – aiškino A. Žentelis. – Matant, kaip siekiama sunaikinti aerodromą, tokios kalbos jau nebeatrodo juokingos“.

A. Žentelio žodžiais, teoriškai tai būtų genialus būdas iškrapštyti aviatorius iš aerodromo. Jis, kaip ir dauguma kitų lakūnų, priešinasi siūlymams objektą pritaikyti sporto ir laisvalaikio parkui.

Ketina kreiptis į saugumą

Prieš kelis mėnesius Kauno sporto ir verslo bendruomenė pasiūlė skirti dalį aerodromo teritorijos visuomenės poreikiams. Maždaug 70 ha plote už 200 mln. Lt siūloma įrengti kelias futbolo aikštes, maniežą, teniso kortus, golfo laukus ir pramogų centrą.

Šiuo metu S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas užima apie 200 ha plotą.