DELFI primena, kad antradienį Kauno valdininkai nusprendė, kad dvejoms eitynėms centrinėje laikinosios sostinės gatvėje vietos neužteks - akcija „Už solidarią ir įvairią Lietuvą“ buvo išstumta iš Laisvės alėjos, nors prieš tai leidimas renginiui buvo duotas. Po šio žingsnio akcijos organizatoriai kreipėsi į teismą.

Akcijos „Už solidarią ir įvairią Lietuvą“ dalyviams buvo pasiūlyta organizuoti eitynes Ąžuolyno parke, tačiau eitynių organizatorių toks pasiūlymas netenkino, todėl leidimas buvo apskritai atšauktas.

„Akivaizdžiai yra pažeidžiamos mūsų teisės ir Konstitucija, nes mums nebuvo nurodytos jokios logiškos priežastys, dėl kurių mes turėtume atšaukti susirinkimą. Buvo pasakyta, kad viskas nutarta slaptai ir objektyviai“, - tuomet sakė Tolerantiško jaunimo organizacijos Kauno skyriaus vadovė Sandra Šuliauskaitė.

Visgi tolerantiškas jaunimas surengė eitynes miesto centre. Apie trys dešimtys plakatais nešinų jaunuolių prisijungė prie kitos Kaune vykusios akcijos, bei eitynes baigė Karo muziejaus sodelyje.

Tolerantiško jaunimo plakatuose dominavo užrašai raginantys gerbti žmogaus teises, tausoti aplinką, gyventi be alkoholio.

Tradiciškai eitynes Vasario 16-ąją organizuoja ir Lietuvos tautinio jaunimo sąjunga (LTJS) .

Renginio dalyviai žygiavo nuo Ramybės parko, Laisvės alėja, Vilniaus gatve iki Rotušės aikštės.

Šiemet LTJS eitynėse dalyvavo apie tūkstantis žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją