Praėjusį trečiadienį po kelias savaites trukusių derybų Kaune 4 partijų atstovai pasirašė valdančiosios koalicijos sutartį, kuri vienys 23 tarybos narius iš 41.

Valdančiąją Kauno miesto tarybos koaliciją sudarys 14 konservatorių (TS), 4 Liberalų sąjūdžio atstovai (LS), 3 krikščionys demokratai (KD) ir 2 jaunalietuviai (JL).

Ilgai dvejoję ir galiausiai negavę norimų postų socdemai koalicijos sudarymo sutarties nepasirašė, tačiau aiškėja, kad 7 vietas naujoje taryboje turėsiantys socdemai greičiausiai palaikys valdančiąją daugumą.

"Apie postus mes šiandien nekalbame. Kalbame apie programines nuostatas ir labai džiaugiamės, kad koalicinėje sutartyje yra bent trečdalis mūsų programinių nuostatų. Šiandien dar kai kurias nuostatas paderinome ir iki ketvirtadienio vakaro padarėme pertrauką", - sakė Socialdemokratų partijos Kauno skyriaus pirmininko pavaduotojas Antanas Ivanauskas.

Kiek atviresnis buvo A.Kupčinskas, kuris teigia, kad didesnių problemų galimam Sėkmės koalicijos ir socdemų bendradarbiavimui neturėtų kilti.

"Mes iš pricipo sutarėme, kad bendrausime su socialdemokratais. Koalicijai jų parama yra priimtina ir dabar deriname atskiras nuostatas. Socialdemokratai įvardino, kad už paramą Sėkmės koalicijai pageidautų vicemero ir administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigybių ir vieno iš komitetų pirmininko pareigybės ir šia kryptimi mes judame", - sakė A.Kupčinskas.

Miesto tarybos reglamente numatyta, kad meras gali turėti 3 pavaduotojus, kuriais greičiausiai taps Stasys Buškevičius (JL), Kazimieras Kuzminskas (KD) ir Rimantas Mikaitis (LS).

Administracijos direktoriaus pavaduotojų pareigas užims liberalų ir krikščionių demokratų atstovai.

Jei socdemai palaikys „Sėkmės koaliciją“, teks keisti tarybos reglamentą ir didinti valdininkų skaičių, o valdančiajai daugumai, vienysiančiai jau 30 tarybos narių, didesnių kliūčių tai padaryti neturėtų kilti.