Tai Eltai patvirtino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Reda Zarauskienė.

Anot jos, Kauno policija pirmadienį, 18 val. 55 min., gavo pranešimą apie tai, kad Laisvės alėjoje nuo Kauno apylinkės teismo pastato nukabinta Ukrainos vėliava. Pranešta, kad vėliavą nukabinę asmenys iš įvykio vietos pasišalino, vėliavą pasiėmė su savimi.

„Šiuo metu policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės – pagal Baudžiamojo kodekso 178 straipsnio 2 dalį, tai yra atvira vagystė viešoje vietoje“, – teigė R. Zarauskienė.

Celofano pravarde žinomas kaunietis A. Kandrotas, socialiniuose tinkluose paskelbė, kad jis nevogė, o padarė mainus.

„Maniau, nueisiu į teismą, grąžinsiu tą vėliavą ir atsiimsiu savo, nes aš gi savo atidaviau. Skaitau iš ryto portalus ir, ką jūs galvojate, pasirodo, vagis aš jau“, – pareiškė vyras.

Policijos atstovė teigė, kad A. Kandrotui-Celofanui, kuris vaizdo įraše demonstravo, kaip nuo teismo pastato nukabina Ukrainos vėliavą, bus įteiktas šaukimas į apklausą.

A. Kandrotas-Celofanas pirmadienį feisbuke publikavo vaizdo įrašą, kuriame rodoma kaip jis su kitu asmeniu nukabina prie Kauno apylinkės teismo iškeltą Ukrainos vėliavą ir vietoje jos pakabina Lietuvos vėliavą. Jis tvirtino, kad, pagal Lietuvos įstatymus, kitos šalies vėliava ant institucijų pastatų gali būti iškelt tik tada, kai joje vieši kitų valstybių delegacija, o tuo metu teismas, kaip dėstė A. Kandrotas-Celofanas, nedirbo.

ELTA primena, kad Lietuvoje vykstant NATO viršūnių susitikimui, šalies institucijos, gyventojai kelia Ukrainos vėliavas, taip reikšdami palaikymą nuo Rusijos besiginantiems ukrainiečiams, ragindami NATO valstybes pakviesti Ukrainą prisidėti prie Aljanso.

Antradienio po pietų socialiuose tinkluose pasklido informacija, esą A. Kandrotas yra suimtas. Susisiekus su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovais, jie šias prielaidas paneigė.

Pasak policijos atstovės Dovilės Ežerinskienės, atliekant ikiteisminį tyrimą dėl vagystės A. Kandrotas pristatytas į Kauno Nemuno policijos komisariatą.

„Asmuo nėra sulaikytas, jam įteiktas šaukimas atvykti pas tyrėją apklausai", – teigė D. Ežerinskienė.

Kauno apylinkės teismo pirmininkas sakė neabejojantis, kad vėliavos vagystė nėra atsitiktinis veiksmas.

„Įvertinęs, kad išpuolis įvykdytas NATO viršūnių susitikimo Vilniuje išvakarėse, neturiu abejonių, kad tai nėra atsitiktinis pakvailiojimas. Manau, kad tai priešiškai Lietuvos ir mūsų palaikomos Ukrainos interesams nusiteikusių asmenų suplanuota nusikalstama akcija, taip veikiant ne tik prieš valstybės interesus ir pažeidziant visus įmanomus viešosios tvarkos reikalavimus, bet ir siekiant išniekinti Ukrainos vėliavą. Apie įvykį pranešta policija, kuri teisiškai įvertins įvykdytus veiksmus“, – teigė teismo pirmininkas Arūnas Purvainis.

Pasak jo, nepaisant įvykdytos provokacijos, Kauno apylinkės teismo bendruomenė ir toliau lieka prisijungusi prie akcijos „Keliu vėliavą už Ukrainą NATO!“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)