Penktadienį menininkai Šv. Kalėdų pagrindinės eglės, stovėsiančios Kauno rotušės aikštėje papuošimo planus aptarė su laikinosios sostinės vadovais ir, atrodo, pritarta naujam iššūkiui.

Kol kas sunku įsivaizduoti, kaip atrodys eglė. Aišku tik tiek, kad ji bus 13 metrų aukščio, o jai pagaminti prireiks 32 tūkst. smaragdo spalvos plastikinių butelių. Tiesa, menininkai ramina, kad bus sunku nuspėti, kad eglė pagaminta iš plastiko – butelių forma rankų darbo dėka bus kardinaliai pakeista, o įspūdį sustiprins specialus apšvietimas.

Jolanta Šmidtienė
„Sunku žodžiais nupasakoti, kaip atrodys eglutė. Iš toli bus sunku pasakyti, kad ji pagaminta iš plastiko butelių, tačiau iš arti ši medžiaga bus pastebima“, - DELFI sakė J. Šmidtienė, kurios originaliai papuoštos Kauno eglutės sulaukė ir DELFI skaitytojų simpatijų.

Tiesa, šį kartą ir pati menininkė nuogąstauja dėl žmonių reakcijos.

„Visuomet yra baimė, tačiau jei nerizikuosi – negersi šampano“, - sako J. Šmidtienė. Ankstesnių metų eglutės papuošimo vizijos taip pat sulaukė dviprasmiškų komentarų, tačiau galutinis rezultatas pranoko visus lūkesčius.