„Prieš mėnesį Vilniaus miesto savivaldybė susitvarkė visus teisinius dokumentus ir šį objektą perėmė į savo balansą. Taigi dabar Katedros aikštė ir prieigos yra miesto savivaldybės balanse. Reiškia, šiandien šios aikštės šeimininkai yra vilniečiai“, – penktadienį žurnalistams teigė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Pasak A. Zuoko, iki šiol Katedros aikštės juridinis statusas buvo „pakibęs ore“ – ji priklausė ne sostinės savivaldybei, o Pilių direkcijai ir paprotine teise arkikatedrai.

„Katedros aikštę norime matyti kaip miestiečių aikštę. Kad ji būtų aktyvi. Pavyzdžiui, jau kitąmet Kaziuko mugė, kuri visą laiką aplenkdavo Katedros aikštę, tikrai vyks ir aikštėje. Ką būtų galima daryti aikštėje, laukiame idėjų ir iš miestiečių“, – kalbėjo miesto meras.

Iki šiol Bažnyčios hierarchai kartais reikšdavo pretenzijas dėl kai kurių aikštėje vykdavusių renginių. Dėl to dalis aikštėje planuotų renginių būdavo uždraudžiami.

„Mes gerbiame geros kaimynystės principą“. Taip A. Zuokas atsakė į klausimą, ar Bažnyčios hierarchai ir toliau turės įtaką priimant sprendimus dėl aikštėje vyksiančių renginių.